Sandra Norman

Byte från spjälsäng till växasäng
Alfons har fått byta ut sin spjälsäng till en växasäng. Han lärde sig för ett tag sedan hur man klättrar ut ur spjälsängen och då kände vi att det var dags att byta säng. Sagt och gjort så beställde vi en växa säng från Ikea och när den kom fram och Linus kom hem från jobbvecka så gjorde vi slag i saken och bytte säng.
Jag var länge nervös över att Alfons inte skulle tycka om den, eller inte sammarbeta vid läggning - eller ännu värre (i mitt huvud iallafall) börja kliva upp och leka när man lagt honom eller mitt i natten.
Men *peppar peppar* han har inte gått upp nåonting, inte ens på morgon när han vaknar, och han älskar sängen så mycket. Direkt man går upp på kvällen för att kvällsbada springer han till sitt rum, tar en bok från hyllan och kryper ner i sängen och med ett leende på läpparna så säger han "sova?" 😍
Han kan på morgon eller under dagen också krypa ner i sängen med en bok och bara ligga där och mojsa och bläddra bland bilderna. Det blev så bra med sängen och mest nöjd tror jag ändå att Alfons är. Nu först har man börjar märka hur mycket han uppskattar sänghimeln. När han ligger där och myser och vill vara lite mer "ensam" då drar han ihop sänghimeln så han inte syns, gullungen!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress