Sandra Norman

Tillbaks till vardagen
I veckan har det faktiskt inte vart lika varmt som det vart de flesta dagarna den här sommaren, men det har faktiskt inte gjort så mycket. Linus började jobba i måndags efter 4 veckors semester, det blev tommare här hemma och vardagen börjar komma tillbaks och likaså alla vanliga rutiner. Nu väntar vi bara på att förskolan ska börja igen så Alfona får lela av sig ännu mer och leka med lite mer barn. Och även visa hur många nya ord han har lärt sig i sommar. 

Innan sommarlovet började så hade vi utvecklingssamtal på förskolan där vi blandannat talade om hans tal och hur lite han pratar. Dom visste bara två ord han brukade säga och det var "ojoj" och "åtta". Jag tänkte efter ordentligt och det stämde, han sa ingenting annat. Han har ju sagt mamma, pappa och små ord som hej förrut men sedan slutat med det. Dom trodde också att han kunde höra lire dåligt - jag började tänka på det också och började prata med honom på ett annat sätt, och alltid framifrån så han ser att jag pratar med honom och gissa vad? Alfons kan drygt 40 ord nu, och han kan till och med säga Sandra! Han har blivit så himla duktig om än han fortfarande "ligger efter" med talet. Jag har såklart tagit upp detta med bvc också och vi ska förhoppningsvis få remiss till "öron näsa hals" i piteå för att kolla hörseln, och eventuellt kolla upp hans tunga. 
Jag har nämligen sett att kort rungband är vanligt bland selektiva barn (som är selektiva i maten) och kort tungband kan även påverka talet. Alfons var svår att amma som bebis också och han sträcker aldrig ut tungan eller slickar sig runt munnen, tog upp detta också och sköterskan tyckte de såg ut som att tungbandet kunde vara lite kort. Vi ska träffa en läkare här i arvidsjaur nästa vecka till att börja med som en första bedömning. 
I en fantasivärld hade det vart fantastiskt om tungbandet var lite kort, man klippte det och som resultat skulle han äta mer, fler olika livsmedel och börja prata ännu mer. Det hade verkligen vart underbart ♡ 

Nu vart det mycket om Alfons här, men de gör inget, nu vet ni mer om det. 
I veckan har vi försökt vara ute mycket, och vi har byggt mycket lego och Milja har tränat på att gå - hon är riktigt duktig på att gå själv nu fast hon föredrar fortfarande att krypa. Och jag och Alfons har haft mycket ensam tid tillsammans så Milja har sovit riktigt långa stunder ute i barnvagnen. Igår var även min gamla bästa kompis Emelie här och hängde med oss i några timmar, trevligt värre!Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress