Sandra Norman

Hur gick det hos läkaren för Alfons..
Hej där ute. Om någon undrar hur det gick för Alfons hos läkaren så gick det både bra och dåligt beroende på hur man ser det. Undersökningen gick bra när han tillslut gapade så läkaren kunde se hans tunga. Hans tungband var inte kort, fanns ingenting alls där att klippa - det är ju bra, men det hade ju samtidigt vart skönt om det vart kort och orsakat peoblemen. Det verkar bara helt enkelt vara så att han är lite sen med talet, och ev har selektiv ätovilja. Men läkaren skickade en remiss till "öron näsa hals" iallafall så får vi se hur det går vidare efter det. Han tyckte vi skulle fortsätta ge honom man som han tycker om och som är lättuggad. Via förskolan och bvc så ska han få träffa en talpedagog, och det kan ju bara bli bra känner jag 😊

Vi var dock på sjukan med Milja i söndags också. Hon fick feber i onsdags efter att vi vart på en playdejt i pjesker. Natten var hemsk och milja skrek mest, torsdagen var feben hög, milja gnällig och aptiten nedsatt. Fredag var febern också hög, nätterna fortsatte som hemska och humöret gnälligt - men nu slutade jon öra och dricka. Man fick tvinga i henne flaska med ersättning och trycka upp munnen på henne. Hon fick ner en slurk då och då, och lördagen fortsatte i samma fotspår, men nu var febern bortblåst. När söndagem fortsatte i samma spår med mat och dryckes vägran och ett hemskt gnäll började vi misstänka ev halsont (då jag är förkyld med halsont) så vi ringde sjukan och fick komma upp. Det kollade hennes öron, hennes hals, tog prov i hennes mun, tog sänka och blodprov, lämnade kissprov och tog tempen men allting såg bra ut. Medans vi var där så kollade läkaren (samma läkare som undersökte alfons mun under fredagen 🙈) hennes lungor och hjärta och såg då att hon fått små röda utslag. 
Det visade sig vara ett virus - och lilla Milja har haft tre dagars feber, samma barnsjukdom som Alfons hade i januari. Det är ofarligt och går över av sig själv. Idag har hon ätit precis som vanligt, sover bättre och leker istället för att gnälla. Så skönt att hon blev frisk fort igen 🙂 ibland känner man sig bra töntig, att jag inte fattade att de var tre dagars feber på en gång.