Sandra Norman

Trollforsen och Rallarmuseet
Igår for vi iväg på en dagsutflykt tillsammans med Fredrik, Anna, Elvira och Harry. Vi stannade först på Rallarmuseet i Moskosel och kikade litegran, besökte deras Loppis och medans vi var där så kom även Inlandsbanan - det tyckte verkligen Alfons var spännande, han hade ögon stora som tefat när det närmade sig och sedan bromsade in. När alla pasagerare hade gått av så lät dom oss gå på för att kika, och då kan ni ju gissa vem som hade ett leende upp till öronen. Alfons är verkligen intresserad av saker som låter, går fort eller har hjul.
 
Sedan körde vi vidare och vek in på annan loppis, och där fanns det verkligen hur mycket fint som helst! Vi köpte dock bara en hink, men det var så mycket antika rustika saker jag gärna tagit med mig hem. Gamla sockerlådor, mjölkkannor, gamla kaffeburkar brudkistor osv. Det största problemet är ju att man måste komma på vart man ska ha grejerna innan man köper dem..
 
Sista stoppet gick mot Trollforsen där vi grillade och åt sen lunch, sedan började vi vandra upp för forsen en bit och gick över en bro. Det är verkligen vackert efter de flesta forsar faktiskt -  och så roligt när det är ordentliga vandringsleder att gå efter. Idag föll bär lotten på Linus igen, men denna gång fick vi låna en bärstol av Fredrik och Anna. Alfons satt som en kung och Linus tyckte det var mycket skönare att bära. Kanske blir att invenstera i en sådan också, vi kommer ju måsta bära nästa sommar också om vi ska på utflykter där man inte kan ta barnvagn.