Sandra Norman

Uppgradering i vardagsrummet
Förra månaden när vi var i Piteå på Öron, näsa, hals med Alfons så passade jag på att köpa lite nya grejer till vardagsrummet då jag kände att det behövde uppgraderas litegran - vi har ju haft i princip samma saker där sedan vi flyttade in med undantag för nått gardinbyte och nått kuddöverdrag. Så jag gick in på Rusta och köpte lite nya saker och jag är riktigt nöjd faktiskt.
 
Ungefär så här såg det ut innan 👇
Jag hittade ingen nyare bild. Men innan jag handlade hade vi vita gardiner som vi har på sommaren, och ett vitt runt vardagsrumsbord. Vi bytte även ut den ljusgråa kudden till stora gråa kuddar redan i förra vintern. Men det här är ju som ändå snarlikt. Nej vi har bytt matta också ser jag ju nu, den bytte vi i våras, och i samma veva köpte jag en taklampa.
 
Nu ser det ut så här 👇
Svårt att få ljuset och färgerna rätt när man fotar i motljus.
Vi har även en hörna med leksaker och böcker i rummet. Där hade jag tidigare grå mjuka lådor från H&M, nu har jag köpt stora korgar (på bilden är blomman i en liten "korg" - det stora korgarna är likadana) som sakerna är i så det ser lite snyggare ut i hörnan. Men böckerna är i fortfarande i en hård låda på hjul från Kids concept.
 
Jag är iallafall nöjd. Det känns mycket trevligare där inne, ger en mer inbjudande känsla. Ombonat helt enkelt - enda nackdelen är att det blev lite mörkare där inne, även mitt på dagen så känns det lite mörkt trots att vi nu har en taklampa och fortfarande har punktbelysning med hjälp av två golvlampor och en mindre lampa på byron. Det är ju höst nu så egentligen spelar det ingen roll, det är en mörkare årstid, men trist för barnen att leka i mörkret.
Sämre syn och nya glasögon
Hej, tittar in här för ett litet snabbt inlägg. Jag ligger verkligen på latsidan när det gäller uppdatering, många gånger beror det faktiskt på att jag inte har någon bild. Och nu har jag ingen bild till det här inlägget, men kanske någon orkar läsa det iallafall. Om inte annat så kan jag gå tillbaks sen och titta själv.
 
En av mina födelsedagspresenter var ett par glasöon, det fick jag av Linus, min morfar och min mamma.
Så igår när världens bästa syster hade sin lediga dag så var hon med barnen en stund medans jag for på Hellgrens ur och optik för att göra en synundersökning. Eftersom jag gjorde min senaste undersökning där så kunde dom ju även jämnföra mina ögon med mitt gamla recept. Jag har samma synfel som sist, nämligen att jag är översynt och har ett brytningsfel på vänster öga. Och som jag trodde så hade min syn blivit sämre, och mitt brytningsfel har blivit mycket större. Detta berodde inte på att jag inte använt mina glasögon utan kommer med ålder och att jag har trötta ögon. För mitt fel är så stort så mina ögon måste arbeta så mycket för att jag ska se ordentligt och kunna utskillja konturer på långt håll osv. Mycket visas med en liten skugga för mig, men det gör ju inte att jag inte kan fungera i min vardag, bara att mina ögon blir väldigt trötta.
Hon va förundrad för 6 år sen när jag svarade "nej" på frågan "har du ofta huvudvärk" och hon var ännu mer förundrad igår när jag återigen svarade nej på samma fråga. Jag borde ha huvudvärk ofta - men tack och lov så har jag inte det.
 
Jag beställde iallafall ett par glasögon som kommer om ungefär en vecka. Vet inte hur många olika bågar jag provade men hon som hjälpte mig med just det var faktiskt riktigt duktig och lyhörd så tillslut hittade vi ett par. Jag testade dock samma typ 20 gånger för jag hade svårt att bestämma mig. Men jag hittade inga bättre så det fick bli dom - hoppas att jag kommer trivas i dem och inte bara känna mig ful så det blir att jag använder dom oftare. Optikern sa att jag kommer bara använda dom ibland i början, men med tiden kommer jag använda dom mer och mer då jag kommer upptäcka hur mycket bättre jag mår mer dom och hur mycket klarare jag ser med dem.
 
Jag passade också på att lösa in mitt presentkort som jag fick av den här braiga systern i julklapp. Presentkortet skulle gå till en Norrbottensring, och det gjorde det. Så nu pryder den fina norrbottensringen mitt finger! 😍
 
Imorgon är det även dags för fotografering på förskolan. Mest troligt kommer vi få ta kort på Milja också eftersom hon ska börja där. Jag har frågat men inte fått någon tydligt svar men det verkar inte som att det ska vara något problem. Företaget som tar kort tjänar ju mer pengar på att fota henne också eftersom vi kommer att köpa mer bilder.
Fotograferingen är på morgonen och när den är klar så packar vi oss in i bilen för att hälsa på i Umeå över helgen.
kontraster i vädret
Denna vecka har det egentligen inte hänt speciellt mycket. Det har vart förskola för Alfons, vi har vart i parken, vart ute på gården och busat, byggt snögubbe, storhandlat, hälsat på barnens farfar och Haidie, bakat tårta och chokladbollar, städat, haft "kalas" osv. Lite små saker bara egentligen. Om någon undrar om mini kalaset så var det nämligen min tur att fylla år imorgon, 26 barre kan man nu titulera sig som. Men de sägs att åldernojja kommer för dem som känner att dom inte hunnit de dom velat i livet. Det stämmer inte riktigt på mig, och jag vet inte om jag känner någon noja egentligen. Jag har hunnit med lite olika jobb, jag har fått förlova mig, köpa hus, jag har två fantastiska barn och är nyfyllda 26 år. Men jag känner mig inte som 26 år, det känns som att åren gått och jag har inte hunnit med, jag känner mig mer som 22 år typ 🙈 inte noja med andra ord, utan mer som en missvisande siffra bara, haha! 😂 
Skit samma, tjugosex ganska glada år. Här kommer lite bilder från veckan. Där kommer kontrasterna 🤗Småtrollen 😍❤