Sandra Norman

h**vetes sjukdomar
Ne fyfan vilken dålig start det har varit på den här veckan - fast det började redan under helgen.. 
Lördagkväll/natten till söndag vaknar vi av att Alfons bara skriker och gråter, och när vi kommer in så har han spytt i sängen och över sig själv. Fick ta bort alla sängkläder och innerkuddarna, ta ner sänghimeln och sedan duscha av Alfons. Skura och skrubba och lägga han igen. Vakna 1h senare av att han spytt slem, sanering igen! Sedan var det som bra kan man säga - han var pigg på söndagen och åt och lekte som vanligt. Jag stannade inne med barnen hela dagen och städade hela övervåningen. Jag tänkte att det inte skulle märkas att magsjukan hälsat på hos oss. Vi gick och lade oss, och vaknade av Alfons skrik - han hade spytt ner hela sängen igen. Samma visa igen, bort med sängkläder, innerkuddar, pyjamas, sänghimel och lite där till. Skura golvet, torka sängen och väggen, kasta en el-dosa osv. Efter en dusch lade vi Alfons igen och sedan var det bra. 
Vaknade måndagmorgon och kände att det gjorde lite ont i magen, sedan brakade det och jag fick leva en liten del av morgonen på toaletten. Jag tog mig ner på nedervåningen efter ett tag, men de var verkligen en kamp då der vred i magen varje gång jag rörde mig. 
Jag kände nästan hur livet var på topp när jag stod på huk över toastolen och grät, medans Alfons stod bredvid och grät och milja låg i vardagsrummet och grät #momlife 👌
Men då var jag tacksam över att Linus jobbade i älvsbyn och inte typ sundsvall eller något, för efter att jag spytt så kom Linus hem 2h tidigare från jobbet. 
Nu kan inte dagen bli så mycket jobbigare, trodde jag. 
På eftermiddagen så ringer mamma och berättar att morfar är påväg till sunderbyn och har haft hjärtstillestånd men att de fick igång honom i ambulansen. 
Där och då kändes det som att världen skulle gå under och jag bröt ihop litegran. Skulle min morfar försvinna nu, och inte finnas mer för mig och även mina barn. Det är jag bara inte redo för!
Han svarade bra på medicin och var vid medvetande fast lite förvirrad. När de kom till sunderbyn så vart operation och de gjorde en kärlkransoperation / balongsprängning. Han hade fått en hjärtinfarkt. Nu har morfar varit uppe och gått, ätit och mår bättre, ska även flyttas till Piteå. Kära älskade gubbe ❤

Och igår tisdag så var det bra med Alfons, förutom en massa gnäll, och jag kände mig bättre redan mot kvällen - Milja däremot kändes lite hängig hela dagen, och det är ju klart att hon inte kunde klara sig helt, för hon hade 38,4 i feber. 
Idag är jahäg människa och har till och med tvättat två maskiner, och Alfons är bra men gnällig, och Milja har fortfarande feber. 
Vilken tur att Linus klarat sig tänker ni - men han låg här med feberfrossa igår, men jobbar ändå idag. Hoppas bara han och Milja slipper magsjukan 😙
5! månader 🎈
Nu har Milja blivit fem månader - min lilla älskling, hur gick tiden så fort? ❤
Som jag skrev tidigare så väger hon nu 6820g och är 66cm lång. 
Hon vänder sig om hela tiden, försöker ta sig framåt men än snurrar hon bara, tar sig i sidled och har lyckats backa någon gång. Hon vill stoppa allting i munnen och är väldigt intresserad av allting som vi andra äter. Hon har inte fått äta någonting än, men har smakar på honungsmelon, gurka, morot, tomat och vindruva i smaknapp. 
Hon skiner upp som en sol när hon ser Alfons och är en riktigt mammagris kvällstid. Älskade unge ♡

Bjud-middag
Förra månaden fyllde min mamma 50 år - så igår bjöd vi på middag. Det var mamma och micke, morfar och inger, och även Linnea som kom ☺
Vi bjöd på grillad ryggbiff och fläskfile med råstekt potatis och en melonsallad. Och till efterrätt så blev det kaffe, sockerfri vaniljglass och varma hallon. Det satt verkligen som pricken över i.
Jag tycker det är så himla trevligt att äta middag flera stycken ihop - och det är så mysigt när min morfar kommer och är så glad, närvarande och tacksam. Så glad att han är just min morfar och att mina barn hinner ta del av honom också ❤