Sandra Norman

Hur gick det hos läkaren för Alfons..
Hej där ute. Om någon undrar hur det gick för Alfons hos läkaren så gick det både bra och dåligt beroende på hur man ser det. Undersökningen gick bra när han tillslut gapade så läkaren kunde se hans tunga. Hans tungband var inte kort, fanns ingenting alls där att klippa - det är ju bra, men det hade ju samtidigt vart skönt om det vart kort och orsakat peoblemen. Det verkar bara helt enkelt vara så att han är lite sen med talet, och ev har selektiv ätovilja. Men läkaren skickade en remiss till "öron näsa hals" iallafall så får vi se hur det går vidare efter det. Han tyckte vi skulle fortsätta ge honom man som han tycker om och som är lättuggad. Via förskolan och bvc så ska han få träffa en talpedagog, och det kan ju bara bli bra känner jag 😊

Vi var dock på sjukan med Milja i söndags också. Hon fick feber i onsdags efter att vi vart på en playdejt i pjesker. Natten var hemsk och milja skrek mest, torsdagen var feben hög, milja gnällig och aptiten nedsatt. Fredag var febern också hög, nätterna fortsatte som hemska och humöret gnälligt - men nu slutade jon öra och dricka. Man fick tvinga i henne flaska med ersättning och trycka upp munnen på henne. Hon fick ner en slurk då och då, och lördagen fortsatte i samma fotspår, men nu var febern bortblåst. När söndagem fortsatte i samma spår med mat och dryckes vägran och ett hemskt gnäll började vi misstänka ev halsont (då jag är förkyld med halsont) så vi ringde sjukan och fick komma upp. Det kollade hennes öron, hennes hals, tog prov i hennes mun, tog sänka och blodprov, lämnade kissprov och tog tempen men allting såg bra ut. Medans vi var där så kollade läkaren (samma läkare som undersökte alfons mun under fredagen 🙈) hennes lungor och hjärta och såg då att hon fått små röda utslag. 
Det visade sig vara ett virus - och lilla Milja har haft tre dagars feber, samma barnsjukdom som Alfons hade i januari. Det är ofarligt och går över av sig själv. Idag har hon ätit precis som vanligt, sover bättre och leker istället för att gnälla. Så skönt att hon blev frisk fort igen 🙂 ibland känner man sig bra töntig, att jag inte fattade att de var tre dagars feber på en gång. 
Miljas önskelista
Snart fyller våran lilla Milja hela 1 år! Det här året har bara sprungit fram och snart är hon ett litet barn och det kommer bara uppfattas som konstigt om jag skulle kalla henne för bebis. Herregud, stanna tiden!
Om nu någon undrar vad våran lilla dam skulle vilja ha när hon fyller år så har jag gjort ett litet plock av grejer
 
Plocktornet hittar ni HÄR / Dekorationsballongerna hittas HÄR / Vimplarna hittas HÄR / Leksaksköket hittas HÄR / Kakfatet hittas HÄR / Dockvagnen hittas HÄR
 
I övrigt så tycker vi alla i familjen om leksaker som är i trä. Milja tycker om att leka med gosedjur, mjuka dockor, grejer som man staplar på varandra, frukt/mat som är i trä, gärna som delas på mitten, pop upp leksaker och dragdjur/tåg 😊
Tillbaks till vardagen
I veckan har det faktiskt inte vart lika varmt som det vart de flesta dagarna den här sommaren, men det har faktiskt inte gjort så mycket. Linus började jobba i måndags efter 4 veckors semester, det blev tommare här hemma och vardagen börjar komma tillbaks och likaså alla vanliga rutiner. Nu väntar vi bara på att förskolan ska börja igen så Alfona får lela av sig ännu mer och leka med lite mer barn. Och även visa hur många nya ord han har lärt sig i sommar. 

Innan sommarlovet började så hade vi utvecklingssamtal på förskolan där vi blandannat talade om hans tal och hur lite han pratar. Dom visste bara två ord han brukade säga och det var "ojoj" och "åtta". Jag tänkte efter ordentligt och det stämde, han sa ingenting annat. Han har ju sagt mamma, pappa och små ord som hej förrut men sedan slutat med det. Dom trodde också att han kunde höra lire dåligt - jag började tänka på det också och började prata med honom på ett annat sätt, och alltid framifrån så han ser att jag pratar med honom och gissa vad? Alfons kan drygt 40 ord nu, och han kan till och med säga Sandra! Han har blivit så himla duktig om än han fortfarande "ligger efter" med talet. Jag har såklart tagit upp detta med bvc också och vi ska förhoppningsvis få remiss till "öron näsa hals" i piteå för att kolla hörseln, och eventuellt kolla upp hans tunga. 
Jag har nämligen sett att kort rungband är vanligt bland selektiva barn (som är selektiva i maten) och kort tungband kan även påverka talet. Alfons var svår att amma som bebis också och han sträcker aldrig ut tungan eller slickar sig runt munnen, tog upp detta också och sköterskan tyckte de såg ut som att tungbandet kunde vara lite kort. Vi ska träffa en läkare här i arvidsjaur nästa vecka till att börja med som en första bedömning. 
I en fantasivärld hade det vart fantastiskt om tungbandet var lite kort, man klippte det och som resultat skulle han äta mer, fler olika livsmedel och börja prata ännu mer. Det hade verkligen vart underbart ♡ 

Nu vart det mycket om Alfons här, men de gör inget, nu vet ni mer om det. 
I veckan har vi försökt vara ute mycket, och vi har byggt mycket lego och Milja har tränat på att gå - hon är riktigt duktig på att gå själv nu fast hon föredrar fortfarande att krypa. Och jag och Alfons har haft mycket ensam tid tillsammans så Milja har sovit riktigt långa stunder ute i barnvagnen. Igår var även min gamla bästa kompis Emelie här och hängde med oss i några timmar, trevligt värre!