Sandra Norman

Vecka 40 (39+3)
Nu var vi inne i vecka 40, förhoppningsvis sista veckan av den här graviditeten. På fredag är beräknad födsel och bebisen är hjärtligt välkommen att kika ut då ♥

Barnets utveckling

Ett foster väger i genomsnitt ungefär 3,6 kilogram och är cirka 51 centimeter långt, men vikten och längden kan variera mycket.
Moderkakan väger runt ett halvt kilogram. Den kommer att fortsätta att ge fostret näring ännu en tid.

I gravidkroppen

En del har redan fött barn vid den här tiden. Men för andra kan det dröja ännu längre innan förlossningen sätter igång. En graviditet varar oftast från 37 till 42 veckor.

Egna tankar och funderingar

Det händer inte så mycket nytt i graviditeten just nu, och jag har inga känningar heller. Ibland har jag sammandragningar som blir jobbiga men de släpper när man badar litegran. Foglossningen börjar vara riktigt besvärlig och blir inte bättre, snarare värre - men har jag klarat av det hittills så kan jag leva med det ett tag till, fast det är lite jobbigt.
Det händer oftare att bebisen typ trycker neråt med huvudet? jag vet faktiskt inte vad den pysslar med, men då spänner det i övre delen av magen samtidigt som det trycker neråt och det ilar fruktansvärt i fiffi. Förmodligen så trycker väl huvudet mot bäckenbotten muskulaturen, men ont som attans tar det.
Allting är klart här hemma inför bebisens ankomst, det är endast babyskydd som inte är installerat i bilen ännu, men det får väl Linus ta och göra i helgen så sitter basen där när det är dags.


Hade besök hos barnmorskan nu på eftermiddagen. Min vikt står fortfarande stilla (jippie), mitt sf-mått hade ökat till 36cm och mitt blodtryck låg kvar på 120/90. Bebisen sov typ när vi skulle lyssna på hjärtljuden så de pendlade mellan 125-135 typ.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress