Sandra Norman

Lindex syskonmatchning
Älskade ungar ♥
En liten syskonmatchning på pyjamaser från Lindex. Det var lite gulligt med julpyjamasar och det fanns ju faktiskt i rätt storlek åt dem båda - mina små lusseungar ♥
Första shoppingturen med två barn
I lördags så packade vi in oss i bilen och for en sväng till Skellefteå för att shoppa litegran.
Det som stod på listan var något till mig att ha på dopet (jeans och en finare tröja/tunika), ett par rejäla vinterskor till mig, t-shirtar till min lillebror, en klänning till Milja att ha på dopfikat, finare skor till Alfons att ha i kyrkan, en ögonfransböjare, en ljusstake.
Ja jag tror det var det faktiskt - men det blev bara tröjor till mig, en dopfika klänning och en ljusstake.
Haha, att handla i en stad löningshelg och blackweekend med en 19 månaders och 2 månaders var så mycket enklare sagt än gjort. Men de blev lite mer kläder till båda barnen trots att det inte var med på listan, men mycket blev inte av alls som ni ser.
 
Vi han iallafall med en fika inne på CK eftersom Milja behövde ammas och jag vill inte sitta på en toalett och amma lixom? och innan vi for hem så åt vi en tidig middag på Ica maxi restaurangen.
Jag kan då tillägga att Milja hade lyckats bajsa igenom sin blöja så gick till toaletten på maxi och skulle byta, och där inne på skötbordet så skrattade Milja för första gången, mer än en gång - så gulligt och roligt
Dessa kläder fick följa med hem till Alfons. Det är faktiskt Linus som har valt allting förutom panda tröjan :)
Och det här fick följa med hem till Milja.
 
Överlag så var båda barnen bra och duktiga. Alfons är ju enklast att ha med sig, men med tiden så kommer förhoppningsvis Milja bli lika enkel att ha med sig :) Men jag fördrar nog att handla över internet faktiskt, för då slipper man känna stressen som infinner sig när man är i stan och trängs en löningshelg.
Hej vad det kom snö
Hej vad det kom snö från ingenstans förra veckan. Det började snö natten till torsdag tror jag det var, och när det var dags att gå till förskolan så vräkte det ner från himlen och var oplogat så jag fick dra Alfons i bebispulkan till förskolan - inte köpt en ny större pulka än och det var för mycket snö för att han skulle orka gå själv. Det gick bra iallafall och jag fick skotta första gången när jag lämnat honom. Var sedan förbi hos Inger och Mattias på en kopp kaffe, när jag vart klart där så fick jag snabbskotta en gång till. Vid 13 kom traktorn och skottade gården och plogbilen hade såklart också passerat på vägen. Hämtade ändå Alfons i pulka från förskolan men denna gång så lånade jag grannarnas pulka och jag fick skotta ytterligare en gång. (Om någon undrar vart jag skottar så är det mellan huset och garaget och även på altan.) Det fortsatte att vräka ner snö samtidigt som det drivade pågrund av blåsten. Fredagmorgon hade det slutat att snöa och Linus var snäll och skottade snabbt innan han for iväg på jobbet, sedan kom traktorn och gjorde resten efter lunchtid.
 
Men hur kan himlen bara spy ner så mycket snö på ett dygn? Jag har inte kollat upp någonstans vad mängden uppmättes till, men nog var det 4-5 dm som kom tillsammans med en himla blåst.. Det blir ju snö varje år så man är inte förvånad, men det är så jobbigt dom gånger när det kommer sånna mängder på en gång, haha!
Här hade jag hämtat Alfons från förskolan. (notera drivan med snö vid ytterdörren - där hade jag skottat 30 minuter innan)
Såhär såg gården ut på fredagen. Då hade ju traktorn redan vart förbi en gång och tagit gården dagen innan.
Och vart försvann våra brevlådor? hahah! Stackars brevbäraren fick kliva ur postbilen för att komma åt lådorna, sedan körde de fast med bilen högre upp i backen :)