Sandra Norman

Trollforsen och Rallarmuseet
Igår for vi iväg på en dagsutflykt tillsammans med Fredrik, Anna, Elvira och Harry. Vi stannade först på Rallarmuseet i Moskosel och kikade litegran, besökte deras Loppis och medans vi var där så kom även Inlandsbanan - det tyckte verkligen Alfons var spännande, han hade ögon stora som tefat när det närmade sig och sedan bromsade in. När alla pasagerare hade gått av så lät dom oss gå på för att kika, och då kan ni ju gissa vem som hade ett leende upp till öronen. Alfons är verkligen intresserad av saker som låter, går fort eller har hjul.
 
Sedan körde vi vidare och vek in på annan loppis, och där fanns det verkligen hur mycket fint som helst! Vi köpte dock bara en hink, men det var så mycket antika rustika saker jag gärna tagit med mig hem. Gamla sockerlådor, mjölkkannor, gamla kaffeburkar brudkistor osv. Det största problemet är ju att man måste komma på vart man ska ha grejerna innan man köper dem..
 
Sista stoppet gick mot Trollforsen där vi grillade och åt sen lunch, sedan började vi vandra upp för forsen en bit och gick över en bro. Det är verkligen vackert efter de flesta forsar faktiskt -  och så roligt när det är ordentliga vandringsleder att gå efter. Idag föll bär lotten på Linus igen, men denna gång fick vi låna en bärstol av Fredrik och Anna. Alfons satt som en kung och Linus tyckte det var mycket skönare att bära. Kanske blir att invenstera i en sådan också, vi kommer ju måsta bära nästa sommar också om vi ska på utflykter där man inte kan ta barnvagn.
 
Ny sandlåda

Igår satte Linus ihop den nya sandlådan som han köpt till Alfons. Lådan fick klart godkänt av både Alfons pch oss föräldrar. Så skönt med bänkar man kan sitta på men även att man kan fälla ner bänkarna och få ett lock. 


Det fanns en sandlåda här när vi köpte huset men kanterna var uppruttnade pch översta lagret i lådan var mest barr, gick man sedan lite djupare så fanns det massor med kattskit. 
Inte så fräsht och inget man vill att ens barn ska leka i, så den lådan är ett minne blott. 

Dagsutflykt till Storforsen och Grodkällan
I förrgår (tisdags) så tog vi och gjorde en utflykt till Storforsen (som även heter Döda fallet) då det är som en liten tradition att åka dit en gång varje sommar. Det blev även premiär för Linus att bära Alfons med bärselen. Jag har ju burit Alfons med selen några gånger, men nu är det riktigt länge sen sist, och eftersom jag redan bär på en liten unge så föll bär lotten på Linus. Tanken var att Alfons skulle åka på hans rygg, men det tog inte alls lång tid innan Linus fick ont i nacken så han fick bära på magen. Det gick topppen bra det också :)
 
Vi var inte i Storforsen så himla länge då Linus inte ville bära nedåt på alla stenar, och jag egentligen inte klarar av att gå så mycket "off road" så vi fikade lite och började åka hemåt, men valde att köra mot moskosel håller för att svänga förbi Grodkällan också - när vi likaså var igång och jag kände att fogarna skulle orka eftersom alla säger att det är spångar hela vägen till källan.
 
Måste säga att det var rikigt roligt att gå till grodkällan faktiskt. Har sett så mycket bilder och filmer därifrån så man visste ju hur vackert det skulle vara, men jag var inte beredd på att det skulle vara så djupt, och inte att det skulle trycka upp vatten från botten. Det var verkligen en positiv överraskning, sedan var det folk där och som kom och gick - och det som pratade med en var bara trevliga.
Obligatoriska bilden som tas varje år på nästan samma ställe.
kikar ner i en jätte gryta :)
På spångarna mot grodkällan som går över en blötmyr. Var faktiskt lite mogna hjortron efter vägen också :)
Det är ju verkligen hur vackert som helst med det typ turkosa kallkällevattnet.
Det var en bra dag med andra ord ♥