Sandra Norman

En bra dag i vårens tecken

Idag har vi varit ute med skotern hela dagen lång tillsammans med Fredrik och Anna & deras två barn. 

Det är första gången Alfons fått åka någon längre sväng med skoter och inte bara över en sjö. Tro det eller ej, men när det var som guppigast där bak i pulkan, ja då sov Alfons. 
När vi väl var framme och alla andra donade med eld och fika så satt jag kvar i pulkan med en sovande grabb i knät, men vad gjorde det - de var så himla fint väder ute och riktig vårvärme i solen :)

Har haft en sån trevlig dag ute faktiskt, det är verkligen livskvalitet!

För våran del så vart lunchen varma mackor i mackjärn, så gött ♡ och Alfons var så snäll hela dagen, det hade jag faktiskt inte väntat mig, men han var på bra humör hela dagen. Dock har han varit snorig sen imorse, så jag hoppas verkligen inte att han håller på att blir sjuk.

posearn
Då var även denna helg förbi och jag kan inte påstå att vi har gjort särskillt mycket. Varit ute och handlat och gjort sånadär ärenden som man måste men är så tråkiga - typ handla skurmedel till toaletten etc.
Vi har varit hos grannen och fikat och tittat på Bella :)
Igår var vi till Högås och körde skoter till kåtan och grillade lite korv. Dock är det inte så mycket snö nu och sjöarna är består mest av blank is. Men det gick och Alfons var nöjdare i pulkan denna gång, men det var svårare med förmiddagsvilan, men efter många om och men så somnade han i sin åkpåse på renskinnet i pulkan tillsammans med min spotify i bakgrunden. Det är ju himla tur att ungen gillar musik, för ingenting annat fungerade.
 
Idag har jag planterat om alla blommor och kastat en hel drös med Aloevera, och även gett bort en jävla massa - det sprutar ju bara skott ur den där blomman. Men nu är det lite rensat här hemma och de två döda blommorna i köksfönstret är utbytta mot några nya stjärnor som jag hoppas hålla vid liv.
Alfons har blivit så duktig på att stå själv utan stöd. Än så fegar han ganska mycket och sätter sig oftast försiktigt ner när man släpper honom. MEN om jag släpper sakta och säger "vänta ska mamma ta kort" också tar jag systemkameran, då står han vackert kvar och väntar på att jag ska knäppa några kort. Goungen!♥
 
Men nu ska jag äta en Piggelin, vänta på att Linus lagt Alfons klart och sedan se Farmen. Trevlig söndagkväll på er alla!
Hjälp med dammsugaren
Jag gissar på att det är fler småbarnsföräldrar där ute som får ofrivillig hjälp med dammsugningen om dagarna. Visst vore det trevligt om någon bara tog över rodret och dammsög, men denna hjälp är inte någon vidare hjälp egentligen, snarare en stjälp.
Jag menar såklart när dom små springer bakom dammsugaren, när dom håller fast dammsugaren, trycker av dammsugaren, minskar effekten på dammsugaren, försöker rida på dammsugaren.. ja listan kan göras lång!
Det gör städningen så mycket enklare, eller ja... lite roligare stundvis iallafall - Underbara barn ♥
 
Än så länge så går Alfons bakom dammsugaren och använder den som någon sorts gåvagn, med utblåset rätt upp i kaluffsen, det ser så roligt ut ibland. Men han är ju också och snurrar på vredet med effekt, och välter dammsugaren. Dessutom styr han den ofta åt fel håll och då kan man ju inte bara rycka tillbaks den, därav är det inte så mycket hjälp egentligen. Så länge dom små inte är rädd för dammsugaren så är det kanske inte så farligt - endast tålamodsprövande.
 
Jag dammsög på förrmiddagen och var bara tvungen att stanna av och knäppa en kort på honom. Det ser så himla roligt ut när blåset kommer under ifrån i håret på honom. Gounge!