Sandra Norman

julafton 2017 🎄
På julafton så åt vi frukost hemma och seda  for vi till Pelle och Haidie där även Haidies son Danne var tillsammans med sin sambo Malin och deras tre barn. Och senare under dagen så kom Haidies syster med sin man och deras två barn. 
Vi hade en mycket trevlig dag och barnen uppförde sig bra. Alfons var inte på något toppen humör på eftermiddagen, ville inte äta ordentligt osv men det gick bra ändå. 
När tomten kom så klappade Alfons i händerna och när han for igen så vinkade han hejdå. 

Herregud så fina julklappar barnen fick, så glad och tacksam för alla generösa gidhjärtade människor som finns i våran närhet 😇❤

Juldagen spenderade vi eftermiddagen hemma hos min mamma och hennes man micke tillsammans med min morfar. Det var riktigt mysigt och även denna gång var barnen snälla och rätt lugna. Alfons tyckte dock att mammas hund Tyra var väldigt spännande, men samtidigt var han lite rädd för henne - men det beror nog på att hon är så stor, hon väger faktiskt 55kg. 
Även nu fick barnen jätte fina julklappar och även jag och Linus ♡ 
Min morfar och Milja ♡

Just nu i skrivande stund är vi i Umeå på besök hos Linus mamma och hennes man Anders. Även här har barnen fått jätte fina julklappar - jises vad mycket leksaker Alfons har fått 😲🎁

vad har hänt sen sist?
Vad har hänt sen sist jag uppdaterade? Ja det är inte jätte mycket egentligen. Det har hunnit vara julafton och julfirande och Linus har gått på julledigt. Nu är han hemma till efter trettondagen - vilket kan vara skönt för oss båda. 

Men en snabb recap sen sist. Alfons fick ju höstblåsor lagom till dopet, jag höll honom hemma från föris hela veckan och veckan efter var vi på bvc med Milja som hade tremånaderskontroll och skulle få sin första dos vaccin. Jag frågade om vattkoppor (som sägs gå på Alfons förskoleavdelning) och fick rådet att ha Alfons hemma från föris om jag hade möjlighet, för vi vill inte ha vattkoppor hemma med en liten bebis också. Alfons stannade alltså hemma en till hel vecka. 
Förra veckan var sista veckan på förskolan innan "jullovet" så jag hade Alfons hemma på måndagen men lät honom gå dit på tisdagen. 

Det märktes ganska tydligt att Alfons hade saknat förskolan, alla kompisar och leksaker. Han grät inte vid lämning och ville faktiskt inte följa med hem när jag skulle hämta honom. Dom hade fått träffa tomten på förskolan och fått presenter. Alla hade fått majskrokar och var sin rund reflex. Alfons var väldigt nöjd med det!
Han fick såklart fara på föris på torsdagen också - och var väldigt nöjd med det också ☺👍 
Och vet ni vad?! När jag skulle klä på Alfons overallen så lade jag Milja k babygymmet på rygg, och när jag klätt på Alfons och vände mig om så hade hon vänt sig till mage 😲👏 Förmodligen har hon kunnat trycka med benen mot kanten och på så sätt lyckats sno sig om, så hon klarar inte av det på golvet - men jag blev ändå lite stolt i mammahjärtat ♡
Och här är försöket till 3 månadersbilden på Milja 🙊 Hon var nog den argaste tomtegumman just där och då 😂
Vi har har faktiskt vart på julbord också, tillsammans med Linus jobb i sikfors. Helt okej mat och ganska god efterrätt/dessertbord. Både Alfons och Milja var med på julbordet och dom skötte sig jätte bra! 

Jag har även vart förbi frisören med Alfons och fick en sista minuten klippning innan jul - så han skulle vara fin för tomten, och för att se någonting såklart, hans lugg har en tendens att bli lång och hänga ner i ögonen, men nu ska den vara borta i två månader iallafall.
Luciafirande i kyrkan

idag har det vart lucia. Jag har funderat kring luciatåget i kyrkan hela veckan, jag brukar ju gå på det varje år för att få lite julstämning, var på det med Alfons förra året också. Men så tänkte jag att vi kanske får skippa det iår, det är ju så bökigt när man är ensam med båda barnen.. 

Men sen ångrade jag mig nu på eftermiddagen - jag ska inte begränsas bara för att jag har två barn, så jag for till barnens farfar och frågade om någon ville följa mig. Jag for då till kyrkan med Milja, Alfons och Haidie! Milja sov hela tiden så länge man gungade babyskyddet och alfons var så duktig och snäll under hela tiden som vi var där! Han satt tyst och stilla och tittade mest på ljuskronorna i taket och klappade händerna när han tyckte att dom sjöng fint! Jag är så stolt, min duktiga lilla kille!♡ det är inte många 1,5åringar som sitter still och tyst på en kyrkbänk i lite mer än en timmes tid. 

Och luciatåget var så litet och mysigt! Det var även små barn med i tåget som fick sjunga någrs egna låtar. De va kanske i 7-8 åldern, så duktiga och fina.

Visst bjöd det ju med sig lite julkänsla, men jag har ändå svårt att förstå att julafton är redan nästa helg?! När börjadr tiden att gå så fort?