Sandra Norman

Påfyllning i garderoben
Nu har äntligen alla paket kommit fram med diverse kläder som jag beställt efter till Alfons.
Det första paketet var från Bonprix och innehöll egentligen inte speciellt snygga kläder, men tanken var att många av dem får hamna på dagis som extra kläder och som oömma kläder. Det hade också feeceoveraller för endast 99 kronor!? så jag var tvungen att beställa en till Alfons, den blir perfekt som sovoverall i vagnen till vintern :)
Det andra paketet kom från Ellos och i det var det inte heller sådär supersnygga kläder, men det var också tänkt som dagiskläder. Jag har ju gärna mycket vitt osv på Alfons och det vill jag inte ha på dagis, för då får vi inte behålla dom vita.
Och det sista paketet, det jag längtat mest efter var med kläder från Lindex som jag fyndade till 40% rabatt på ordinarie pris. Jag fick mest kläder för pengarna, och det snyggaste kläderna också. Jag tänkte köpa mer jeans till Alfons då jag älskar dem som är beby avdelningen på Lindex, vi har 4 olika par i storlek 80, men tyvärr var alla förutom en modell slut i storlek 86 - men det blev ju några nya byxor iallafall. Och en liten bebismössa :)
Nu behöver vi inte fylla på Alfons garderob på ett tag. Nästa inköp till Alfons blir vinteroverall, handskar, mössa och skor - men det tänkte jag vänta litegran med. Vi har ju ingen snö ännu, och skalkläderna, regnkläderna och diverse underställ räcker bra nu i höst :)
spring i benen
När det är fint väder ute så måste man ju bara passa på att vara ute och busa - och eftersom vi har fått nå jäkla jordgetingar under altanen som Linus håller på att bekämpa så kunde vi inte vara hemma och busa.
Hängde en stund nere vid Nybban så Alfons fick springa av sig lite, och åka rutchkana, gunga osv. Men han gjorde några avstickare mot vattnet och det går så j*vla ont i mitt bäcken när jag måste springa så det vart inte mer än 30-40 minuter där.
Det verkar dock som att det räckte för Alfons för han somnade direkt jag lade honom i vagnen för den dagliga vilan :)
Älskade lillla unge ♥
Vecka 38 (37+3)
Nu var vi inne i vecka 38 av graviditeten och fostret/barnet är nu färdigt för att födas - det räknas inte som prematur om man skulle föda nu och förlossningen kommer inte försöka stoppas. Nu går jag gärna till vecka 40 så bebisen får stanna en stund till.
Såhär ser bebisen ut nu, riktigt stor faktiskt. En färdig liten bebis

Barnets utveckling

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt.
Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.
De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

I gravidkroppen

När barnets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar det bli mer plats upptill i magen, och lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.
Vissa ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Vid plötslig viktökning eller viktnedgång ska du kontakta barnmorskan.
En del gravida får besvär med diarré i slutet av graviditeten.

Egna tankar och funderingar

Jag tror nog att magen har sjunkit litergran nu, även om det inte är lika mycket som när jag väntade Alfons. Men jag har inte haft några större problem med att äta eller andas så jag märker ingen direkt skillnad på så vis. När jag halvligger på rygg i soffan så andas jag väldigt tungt och linus uppfattar det många gånger som att jag sover - men det är bara väldigt tung andning.
Den ilande känslan nere vid muffen har jag börjat känna oftare och oftare och jag tycker faktiskt att det gör riktigt ont, men förklaringen är ju beskriven här ovanför så det verkar vara normalt.
I övrigt så tror jag att jag fortfarande ökar i vikt. Jag har ett större sötsug nu än vad jag hade tidigare men jag hoppas att det går över så jag inte tvärt ökar massor i vikt. Det är ingen vikt min kropp behöver eller som hjälper till vid den kommande förlossningen. Lösare mage har jag inte fått ännu, men det kommer ju förr eller senare - så ingen stress här inte.
Jag har börjat fundera över vad jag ska packa i bb-väskan. Vilka kläder ska få följa med till bebisen osv - men än är det bara tankar.

 
Hade besök hos barnmorskan på morgon. Inget protein i urinet, 2kg upp i vikt sedan sist, SF-mått på 35cm, socker var 4,5 och hjärnvärdet var på 117 (hade alltså inte gått upp alls sen senaste besöket), mitt blodtryck var lite högt nu och landade på 120/90.
Huvudet är inte fixerat men hade sjunkit längre ner, tidigare kunde hon flytta det helt och trycka upp det, nu gick det bara att röra lite i sidled - jag antar alltså att det gått från rörligt till ruckbart.
Jag fick papper om vart jag ska skicka mitt förlossningsbrev, information om tiden efter förlossningen och en babybag med blöjor och lite prover på salvor. Jag har tid hos barnmorskan nästa vecka igen.