Sandra Norman

Shopping till Alfons
I Lördags så var jag till Avion tillsammans med min svärmor medans Linus gjorde andra saker med Alfons.
Det blev påfyllnig av Alfons garderob och det mesta i storlek 86, det är alltså sommargarderoben som fyllts på - har även köpt en ny tunnare jacka som han kan ha nu när snön börjar försvinna :)
Dom här fina kläderna fick följa med hem från Newbie avdelningen på Kappahl. Den mörkblå t-shirten, de randiga blå byxorna och sockarna fick han av sin snälla farmor - som även köpte en pyjamas, en body och ett par mjukbyxor.
Det blev även 3 pyjamasar, fast i storlek 80 så han kan ha dem nu och säkert i sommar också - jag upplever pyrrorna så överdrivet långa nu sen vi kom upp till storlek 80.
 
I fredags så var det ju även Happy friday på Lindex med 25% rabatt på hela köpet, så jag har faktiskt beställt efter lite sommarkläder då också, det borde dyka upp under veckan :)
Vecka 21 (20+1)
Nu är det en ny vecka igen och i fredags så hade 50% av graviditeten paserat - hur fort har inte det gått egentligen?

Barnets utveckling

Nu har alla organ bildats, men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.
Livet i livmodern är enkelt, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför magen.

I gravidkroppen

Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Gravidmagen syns ofta väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har kanske gått över, men vissa fortsätter att må illa. Humöret brukar vara mer stabilt och de småkrämpor som kan komma i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.
Viktuppgången är olika för olika personer. Försök att äta så näringsriktigt som möjligt.

Egna tankar och funderingar

I torsdags så var jag till barnmorskan för kontroll och fick även lyssna på hjärtljuden för första gången ♥ snittet låg på 145 slag, allt annat såg bra ut. Blodtrycket är på gränsen till högt, men inte så hemskt ännu - undertrycket låg på 85. Jag har varit väldigt trött i veckan så har misstänk järnbrist, men icket det då värdet låg på 123 typ. Förra söndagen så kände jag bebisen i magen för första gången när jag låg på soffan, efter det har jag känt bebisen några gånger, oftast dagligen - skönt å veta att bebise lever.
Foglossningen är fortfarande hemsk och på eftermiddagarna så hugger det fruktansvärt mycket i blygdbenet, men jag försöker tänka på hur jag går i trappor, sitter, ligger, bär och att inte snebelasta när jag står upp.

 Dom här kläderna låg i brevlådan i fredags. En pyjamas och en dress i velour från Polarn och pyret - sötdöden ♥
Nya muminmuggar
Var länge sedan jag köpte en muminmugg så gick in hos muminboden för att se om nya säsongsmuggen har kommit, och japp det har den gjort. Det har även släppts en mugg med akvarell motiv som säljs i begränsad upplaga - jag vill ha! Titta bara hur fina dem är, och akvarell muggen är ju en orginal målning av Tove Jansson och är även framsida på boken "Trollkarlens hatt" som gavs ut 1948.
 
Kolla in hur fina dessa muggar är ♥