Sandra Norman

införskaffa AA-batterier
Haha sprang precis runt som en idiot här hemma och letade efter AA-batterier då babyvakten indikerade att det var slut ström. Tillslut lyckas jag skramla ihop några batterier från andra apparater. Jag byter batterier i delen som är bredvid alfons i vagnen, men det är samma sak. Plötsligt dör delen som jag har här inne - Typiskt att jag inte fattade att det var den, för den har uppladningsbara batterier i sig + laddare. Nu måste jag gå tillbaks med alla batterier jag skrammlat ihop. Steg 1 i morgon - Köpa AA-Batterier!
 
Det känns så magiskt, och nästan förbjudet att skriva eller ens uttala högt - Alfons har börjar sova ute i vagnen, och han kan sova upp mot 2,5h ensam.
Det har hållt i sig varje dag i över en veckas tid, ibland har det blivit så sent så jag har fått väcka honom. Det är verkligen någonting helt nytt eftersom Alfons aldrig har tyckt om att sova i vagnen när den står still. Så länge den rör sig och man går så har han accepterat det och sovit vidare, men direkt man stanna så vakna han (iallafall 95% av fallen).
Jag vet inte vad detta beror på. Om det är åldern, det faktum att vi bytt från liggdel till sittdel, han har åkpåsen att gossa i, det är mörkare, det är kallare ute? Ja jag har verkligen ingen aning, men jag är väldigt tacksam över det!
 
En gladare Alfons och en gladare mamma ♥
Och på fredag, då styr jag och Alfons kosan mot Umeå för en helg hos svärmor med familj.
Men Linus då? tänker ni. Ja han ska också vara där, men han jobbar i sundsvall i veckan så han kommer köra direkt från sundsvall till umeå. Jag känner mig faktiskt lite smått nervös då jag aldrig har kört så långt med Alfons helt själv. Har ju alltid varit någon mer i bilen, men nu kommer det endast vara vi två. Jag tror säkert att det kommer gå bra, om jag bara far på morgon så kommer nog Alfons kunna sova större delen av vägen :)
Mörkare gardiner för mörkare tider
Nu har hösten varit här rätt så länge och snart så är vintern här för att stanna. Här fick vi den första snön i lördags, men den har såklart hunnit smälta bort nu -  men än syns spår av den i skogen.
 
Eftersom det blir lite mörkare, och med det lite mysigare inomhus med stora filtar, tända ljus och tjocksockar, så jag passade på att byta till mörkare gardiner också.
 
Tidigare så hade vi vita gardiner i vardagsrummet som dessutom var för långa, men nu har vi gråa gardiner som svärmor har sytt upp till rätt längd.
Det vart lite mörkare i vardagsrummet, men jag tycker det blev mycket mysigare och nästan finare eftersom det gråa kommer igen genom mattan, filtarna och soffkuddarna :)
Föräldraträff på biblioteket

Idag har jag och Alfons varit på bibblan som hade anordnat en föräldraträff. Det pratades om vikten av att läsa för sina barn, och prata. Introducera böcker, rim och ramsor etc. Jag tycker det var riktigt intressant faktiskt då de även drog lite statistik.
Visste ni att en vuxen behöver ett ordförråd på 50.000-70.000 ord för att kunna hänga med i allting, debatter, politik, dagstidningar. Om man växer upp utan att läsa böcker, lyssna på böcker, "näsa mot näsa kommunikation", korsord etc så har man endast ett ordförråd på ca 15.000 ord. Det är väldigt stor skillnad!! - och det motsvarar ungefär en 3årings ordförråd. Då förstår man vikten av läsning.

Jag var väldigt mycket på bibblan när jag var liten, både för att låna böcker, ljudböcker och filmer. När alfons har mer ro i kroppen och förstår lite mer så ska vi gå dit och låna lite pek och ramsböcker :)

Lite tråkigt dock att de skickat ut inbjudan om denna träff till alla i kommunen som fött barn mellan nov 2015 - sep 2016 och vi var bara 11 stycken där. 11 stycken av typ 100 pers är inte så mycket. Är det bara jag som ständigt är på jakt efter att hitta på något med alfons och träffa nya vuxna?

(Hihi öppnade locket till bäddsoffan uppe och lät Alfons sitta där en stund. Sötproppen)

Förresten så gick jag en HLR utbildning i måndags via rytmikgruppen på församlingshemmet. Eftersom jag är utbildad barnskötare så har jag ju gått HLR förrut och speciellt för barn, men jag har inte förnyat den sen typ 2010? Så det känns verkligen värdefullt att få friska upp sina kunskaper - förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva utöva mina kunskaper, men det är guld värt att kunna det och framförallt viktigt!

Har ni barn, eller barnbarn så rekomenderar jag er verkligen att gå en HLR- kurs. Det är så bra att ha med sig i bagaget!♡