Sandra Norman

Vräkning med bananplättar
Tror ni man kan äta ut bebisen ur magen? Har gjort ett tappert försök ikväll. Haha nä det har jag inte, jag har bara inte ätit middag när normala människor gör det. Så jag gjorde bananplättar för en stund sedan och åt med naturell lättkvarg, blåbär och jordgubbar. Supergott och så enkelt! :) 
 
Har ni gjort bananplättar förrut? Om inte så tycker jag ni ska testa! Ni behöver bara mosa/mixa en banan tillsammans med ett ägg. Eventuellt kan man tillsätta lite mjöl och bakpulver. Sedan steker ni bara smeten som en vanlig plätt!
Väldigt gott faktiskt, sedan känns det inte så himla onyttigt och är dessutom fullt av protein! :)
 
Nu sitter jag i soffan och tittar på gamla avsnitt av "Unga föräldrar"TV4 play, och väntar på att Linus ska komma hem från jobbet. Fantastiskt skönt att inte behöva sova själv resten av veckan ♥
Den berömda dagen..
Nu är den här berömda dagen här, men jag tror inte att bebisen i magen har uppfattat vilken dag det är, för än så länge finns inte ett enda tecken på att det är nära ens. 
Jag har inga förvärkar, inga sammandragningar, slempropp och allt annat sitter kvar. Det verkar som att bebisen också har tänkt stanna kvar lite längre. Usch vad jag längtar tills det är dags ♥
Jag som verkligen har väntat på det här datumet, jag hade gärna velat slippa vänta ännu längre. Men man brukar väl säga "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge".
Har dock fruktansvärt ont i bäckenet och blygdbenet idag, men det började redan inatt och beror nog på att jag hade full rulle igår. Hann köra 4 tvättmaskiner, målade om en skåpslucka i köket, renbäddade i sängen uppe (inte det enklaste med ett kingsize täcke), flyttade spjälsängen från barnrummet till vårat sovrum, dammsög över och nedervåningen, dammtorkade övervåningen, skurade toaletten uppe och bar bort vaggan och täckpappret från vardagsrummet. 
Idag har jag dock inte gjort lika mycket, tog en fika på Hans på hörnet med lillsyrran och gick ett varv på marknaden. Tror inte jag klarar av att göra så himla mycket mer heller. Varenda rörelse ömmar.. 
Rutinbesök hos BM vecka 40 (39+5)
Varit på besök hos barnmorskan idag och där hade det väl egentigen inte hänt så himla mycket. Inget stick i fingret så jag har ingen aning om hur mitt hjärnvärde ser ut, men förhoppningsvis bra. Sover så himla dåligt nu eftersom det gör så ont vid blygdbenet och i bäckenet så jag kan lika gärna ta några järntabletter. 
Hur som helst så hade jag ökat två kilo i vikt sen sist, som vanligt. Men nu är det mycket vätska i benen och fötterna är svullna, så känner mig inte så orolig över den viktuppgången. 
Mitt sf-mått är nu 36cm, det har alltså ökat 1 cm sedan vecka 37, och det är ju normalt allt det står rätt still på slutet. Fick ju lyssna på bebisen som vanligt och där var snittet 150 slag, som vanligt. 
Hade dock lite högre blodtryck än vad jag brukar ha. Nu hade jag 120/90 tror jag, så undertrycket var lite för högt. 
 
Har tid hos en distriktsköterska på fredagmorgon som ska ta mitt blodtryck och jag ska lämna morgonurin till henne (fick med mig ett urinrör hem) för att se om jag har protein i urinet. Jag hade inte det idag men detta är väl för att kolla så det inte är havandeskapsförgiftning på gång. Skulle jag få huvudvärk eller flimmer för ögonen skulle jag ringa till förlossningen. Men int är jag orolig :) 
 
Har ni tänkt på hur fantastisk den gravida kvinnokroppen är egentligen?
Allting bara flyttar på sig och gör plats för den lilla människan som växer i livmodern. Helt otroligt! ♥
Jag är väldigt glad och tacksam över att jag får uppleva detta ♥