Sandra Norman

Trappinspo
Trappinspo sökes! 
Vi har en ganska fin trapp som är målad vit, sedan är det grå matta på tappstegen. Ett stor fönster mitt i trappen ut mot skogen, dock är fönstret mörkbrunt för jag har inte kunnat måla det vitt ännu, jag är för kort för att nå hela fönstret. 
Jag har hängt upp en naturfärgad hissgardin i fönstret för att dölja det bruna, och för att få det lite mer privat. Men hur får jag detta att blir lite mer roligt? mysigt? finare?
Just nu är det som bara.. tråkigt? inspiration sökes
Början av ett gästrum
Nu har vi början av ett gästrum.
Tidigare har vi enbart haft en massa skrot här inne om jag uttrycker mig så. Två nattduksbord staplade på varandra, en spegel och två byråer. Och spegeln stod endast mot väggen för det är detta rum jag sitter i när jag blåser och plattar mitt hår. 
Men nu är det färdig listat här inne, och i Lördags var vi och hämtade hem gästsängen och monterade ihop den. Då fick jag även hämta lampor och en tavla från garaget + täcken och kuddar (även tryckt in täcken och kuddar i bäddsoffan i tv-rummet uppe), så det blev lite mer plats i garaget.
 
Dock tycker jag väl inte att detta är det snyggaste rummet. Jag är inte så förtjust i trämöbler, furu och sådanna saker, så nu har allt sånt fått åka in i detta rum. Men hur tusan ska jag kunna få till det med gardiner etc här inne? Överkastet till sängen går i brunt, och lampskärmarna går i mörklila. Har tillfälligt hängt upp en ljusgrå öljettkappa i fönstret, men det passar inte riktigt in. 
Men igår när jag var i Luleå med lillasyster så passade jag på att fynda två "örngott" för prydnadskuddar som går i brunt, tänkte att det kunda passa till överkastet och det andra. 
Tills jag har kommit fram till vad jag ska göra, så får detta vara fulrummet :) 
Välkommen vecka 31 (30+2) ♥
Då har vi med stormsteg traskat rätt in i vecka 31, nu är det tammetusan inte så himla länge kvar tills vi får se vad det är för en liten figur i magen. Längtar så ♥
 
Såhär ser bebisen i magen ut denna vecka. Riktigt stor måste jag säga, och jag har svårt att förstå att det är en så stor bebis i min mage. Den var ju stor som en avoccado nyss?
Barnets utveckling:
Fostret väger runt 1,6 kilogram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.
Barnet har legat i fosterställning med benen böjda inåt mot kroppen under några veckor nu, och det kommer fortsätta att växa en massa! Det blir inte mycket längre, men lägger på sig ytterligare något kilo den här månaden. Om nio veckor till är det redo att komma ut och hälsa på dig!
 
I gravidkroppen:
Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant. Många gravida känner sig tunga och otympliga. Viktuppgången är olika från person till person. Lungorna blir starkare. Lungkapaciteten har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Ändå är det lätt att bli andfådd. Om du har en låg mage kan du vara glad! Kvinnor med en mage som är högt upp har ännu svårare att andas. Många gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt.
Du har förmodligen också försökt känna tecken på förtidsvärkar sedan mitten av andra trimestern. Nu när du är i tredje trimestern kan kroppen börja förbereda sig inför förlossningen. Dessa övningar kallas för Braxton Hicks-sammandragningar. 
Egna tankar?
Denna vecka har det levt loppan i magen, vilket jag faktiskt uppskattar väldigt mycket, för då behöver jag inte sitta och vara orolig dom gånger jag tycker det vart minskade rörelser. Och även Linus som vart hemma om kvällarna har fått bevittna hur livligt det varit, och vad jag menar när jag säger "Det känns som när en katt stryker sig mot handflatan", för denna unge är och trycker och drar mycket mot handen om man lägger den på magen. 
Min foglossning blir inte bättre, men jag tror inte heller det blivit sämre under denna vecka. Rätt så stabilt, och jag hoppas att det fortsätter att vara det. Och jag bär magen rätt högt (tycker jag själv) så nu har jag ju fått reda på varför jag är så jäkla anfådd iallafall, case solved!
Har inte sovit så himla bra den här veckan heller, men jag hoppas att det vänder. Annars har jag en teori om varför jag sover sämre, vi får se om det stämmer.