Sandra Norman

Lilla stor killen
Under julhelgen så var vi iväg och köpte bilbarnstol nummer 2 till Alfons - Hans julklapp från oss
Han ser så stor ut nu när han sitter i sin nya stol och inte i babyskyddet. Det blev en Britax Römer (någonting, minns int vad mer den hette), vi ville egentligen ha en Besafe izi plus med lutningslägen, men tyvärr tog den allt för stor plats i bilen så det gick knapps att röra benen när man satt sig i framsätet :(
Men det blir bra med den här stolen också!
 
Och nu när man inte bara kan bädda in han med en filt i babyskyddet utan måste bära han mellan bilen och affären etc. så fick han sig en ny jacka och en ny mössa också.
 
Det blev en så tjusig och stor kille :)
 
Julafton och julhelgen
Och så var även denna julen förbi, ett het år kvar till nästa jul som jag tror kommer ha ännu mer att ge, för då kommer Alfons förstå mer och uppskatta paket och allt där i kring mer.
Men den här julen har också varit bra, och gud vad mycket presenter Alfons har fått - han har verkligen tur av att vara omringad av familj och släkt som bryr sig om han :)
 
På julafton var vi i Umeå hos Alfons farmor och hennes karl Anders, Alfons farbror var även med hela dagen - Och vid lunchtid så kom Alfons faster och hennes karl och deras barn Melvin och Tyra (Alfons kusiner) för att äta jullunch med oss, det blev dopp i grytan.
 
Det har dock blivit tidiga kvällar alla dagar vi vart i Umeå då Linus inte riktigt varit frisk, och sista dagen så vart Alfons förkyld också.
Jag har inte heller tagit så mycket kort. Kan dock visa några enstaka iallafall :)
Det här är Alfons paket som han hade hemma hos oss som vi öppnade innan vi for till Umeå. Det var bland annat badleksaker, olika bollar, dragdjur, gåvagn, hoppgunga, prassel/känna bok, bil lampa som lyser stjärnor i taket, sköldpadda med stjärnprojektor och musik, plocklåda, stickad tröja och tjocksockar m.m.
Här är Alfons med sina fina kusiner :)
Och här är Alfons kusiner och Linus innan julklappsutdelning nr 2 i Umeå. Då fick Alfons byggklossar från Jabadabado, fyrkatiga klossar från Kids concept, kläder från Newbie, ett dragdjur, muminskål och muminsked, barn bestick, Alfons badskum, schampoo och tvål m.m.
 
Han har med andra ord fått massor av fina saker. Det har vi också förstås - men nu är det roligare att se Alfons presenter än ens egna :)
"Lilla jul" och julbord
I helgen så har vi varit och firat "lilla jul" hos Alfons farfar och Haidie. Vi fick äta god julmat, gott fika efteråt och tur som vi hade, så kom även tomten med presenter till både barn och vuxna.
Alfons fick så fina böcker som jag önskade åt honom redan i somras - det var nämligen Elsa Beskows sagoskatt Tripp Trapp Trull som låg i ett paket. Så underbart fina böcker, men klassiska sagor och visor, rim och verser och fina illustrationer i härliga färger ♥
 
Det är så roligt nu också att se alla barns miner när tomten kommer, och glädjen och nyfikenheten som lyser i deras ansikten när det ska öppna sina presenter. Så fantastiskt :)
Och idag har vi varit i Sikfors på julbord tillsammans med alla Linus kollegor här uppe på Rensman Norr. Det var riktigt god mat också, ett jätte fint och framför allt gott dessertbord och trevligt sällskap. Det är så mysigt med god mat & gemenskapen nu i juletider.
 
På onsdag skulle även min morfar titta förbi här hos oss och lämna någon julklapp till Alfons och kanske min mamma kikar in också för att hämta och lämna julklappar, för vi ska ju vara i Umeå på julafton hos Alfons farmor - Och dit far vi nog redan på Torsdag.
 
Vad ska ni göra under jul? Firar ni jul på flera ställen eller är alla samlade på ett ställe. Berätta gärna :)