Sandra Norman

Sömntutan

Oj vad alfons har sovit bra idag, och jag är så tacksam för det!
I förrgår så kunde jag verkligen inte somna, klockan var efter 04 när jag somnade och Alfons tyckte det var morgon kvart i tio så det vart inte så många timmar med sömn. Men igår så somnade Alfons klockan 23 och vaknade först klockan 05 för första amningen, det behövdes för min del!:)

Har varit ute på en rask promenad med vagnen också, och efter ett tag så somnade han med en bok i munnen (lillplutten, hihi) och sedan fortsatte han att sova

Funderar över om det är tänder på g.
Han har dreglat i fleera veckor se det är inget nytt, men sen en vecka tillbaks så har han börjat tugga på typ allt och gärna folks händer, och han biter riktigt hårt när han väl får chansen. Jag kan dock inte se eller känna några bissingar i hans mun än. Alfons har också alltid bajsat en gång i veckan, men nu har magen "rasat" verkar det som, han sket i lördags, igårkväll och imorse - kul info är att bajset imorse var typ som vatten och grönaktigt i färgen.
Och han har inte ätit något nytt utan helammas fortfarande, ingen ersättning och inga smakisar.. Tror ni de kan va nå tänder pågång?

Jag har också anmält oss till babyrytmik som drar igång den 12 september. Jag är rätt så taggad faktiskt, få komma ut och träffa andra vuxna, mammor med barn i liknande ålder och även för att få se hur alfons samspelar med andra bebisar. För än så länge är det ju mest äldre barn som han träffar. Så spännande :)

Den nyttiga stigen

Jag försöker nu att vandra efter den nyttiga stigen, bli av med det sista gravidkilona och få mer sunda matvanor - fy sjutton vilken utmaning det är!
Jag kan ju inte direkt hårdbanta eftersom jag ammar, så jag har valt att endast räkna kalorier och kanske röra på mig lite mer. Det är ju superbra att räkna kalorier och verkligen få lära sig vilken mat som är bra och vilken som är lite sämre, vad man håller sig mätt länge på osv.
Men det är ju så rackarns svårt! Jag får maten att räcka på mina kalorier, men allt för ofta så är jag sugen på någonting extra på kvällen, tillexempel popcorn - Hur bryter man det suget?

Jag tycker inte heller att det händer så mycket på kilofronten. Jag trodde det skulle gå fortare att minska i vikt när man ammade, men det verkar inte vara så i mitt fall, 2kg på 2 veckor..
Men jag ska fortsätta kämpa på, och kanske kommer med ett inlägg när jag är nere på "startvikt av graviditeten".

Har ni några tips på goda bra maträtter jag kan göra? Tacksamt om det går fort och inte är så tidskrävande då jag är själv med Alfons på veckorna när middagen ska lagas. Jag äter inte broccoli och majs :) såhär tråkigt kan de se ut nu, men de är ju början till nyttigheten iallafall.

amningshjärna
Vad är det för idé att låsa bilen som står typ 7 meter från dörren, och sedan låsa ytterdörren och gå och lägga sig ifall man lämnar nycklarna på utsidan av ytterdörren?
 
Tack för att jag inte bor i en storstad, för då hade nog inte nyklarna varit kvar på andra sidan dörren dagen efter. Är de amningshjärna eller vad?