Sandra Norman

Bärsjal till Alfons
Eftersom Alfons inte riktigt tycker om att vara själv, och absolut inte vill ligga själv på kvällarna så måste man bära på honom för att han ska vara nöjd, vilket är väldigt påfrestande och man blir väldigt låst då man måste hålla honom med båda händerna. 
Det funkar ju just nu även om det är väldigt jobbigt. Måste något göras eller behöver någon hämtas så kan jag ju be Linus, men nästa vecka är jag ensam och kan inte få hjälp på samma sätt. För att underlätta så beställde jag efter en bärsjal igår. Och jag hoppas verkligen att den ska vara bra och fungera för mig och för Alfons. 
 
Det blev en Babylonia Tricot-Slen Eko, som ska kunna användas på nyfödda och upp tills barnet är 18 kilo tungt (jag tänker inte bära så länge). Det ska funka med flera olika bärpositioner och man ska kunna amma i den också. + att den är gjord i ekologisk bomull.
Jag hoppas verkligen att den kommer i början av nästa vecka så jag inte behöver vänta så himla länge, vore ju trevligt att han händerna fria om kvällarna. Men medans jag väntar på denna så hinner jag kolla upp olika knytningar man kan använda sig av. Det här är ju verkligen en helt ny värld för mig, men jag är positiv än så länge eftersom alla talar så gott om bärsjalar :)
 
Är det någon av mina läsare som har några erfarenheter att dela med sig av?
 
Första middagen och glassen
Hallådär ute, lite segt med uppdatering från mitt håll, jag vet det. Men jag försöker lite iallafall, och jag har tänkt komma med en "förlossningsberättelse" sen också, men jag måste få tid att skriva den på datorn. I dagsläget så görs typ alla inlägg via telefonen för jag hinner aldrig sätta mig vid datorn. 
 
I förrgår var vi då på middag med Alfons och han uppförde sig exemplariskt största delen av kvällen, han sovde i babyskyddet så vi kunde äta i lugn och ro. Och det var även första gången sen han föddes som jag och Linus kunde äta middag samtidigt. Men när han väl vaknade så var han grinig och bröstfixerad resten av kvällen. Och igår kväll så satt han verkligen fast i tutten på mig, då dög ingenting och han var aldrig nöjd. Det är så att man funderar om  jag har för tunn mjölk i brösten på kvällen... 
 
Igår var vi då ute på en liten biltur eftersom det var så fint väder och Alfons blir så lugn av att åka bil, så vi premiär åt en mjukglass också, den satt fint i kistan! :) 
För att höja stämninng på detta inlägg litegran så kan jag tillägga att i morse så kikade morfar Micke förbi, så Linus bar ner Alfons, klädde på han och gav till Micke.
Efter ett tag så frågar Micke om han har någon blöja på sig eftersom det inte kändes, och Linus svarar flera gången att han har blöja, Micke tror på honom och tänker "Ja utvecklingen går ju framåt, dom kanske är så tunna att dom inte känns", till sist så reser sig Micke upp och vi inser att Alfons har pissat ner honom, hans tröja och sina egna kläder. Inte tusan hade han ju någon blöja på sig, hahaha! 
feber och gråtkalas
Idag har det vart riktigt tungt med min förkylning. Höger öga bara rinner, har till och med blivit svullet nu och det ser ut som att jag gråter konstant, näsan forsar och febern pendlar. På förmiddagen var jag så slut så jag sovde två timmar på soffan, somnade frysandes och vaknade upp het som en kamin. Tackar gud för att Linus är hemma denna vecka!  
Och Alfons verkar ha haft mycket gaser idag för han har varit helt omöjlig på eftermiddagen och större delen av kvällen. Nu ligger han på min bröstkorg och har gjort i två timmar, för om jag lägger ner honom så vaknar han och återupptar skrålkalaset. Jag hoppas verkligen inte att det här håller i sig.. 

Tänkte även visa vad fina kläder som Alfons har fått..
Det här fick han av Inger och Mattias + barnen
Och det här lämnade min pappa, lillebror med familj när dom var förbi
Och det här fick han av Linus faster och hennes karl när dom kikade förbi
Superfina grejer som han kommer passa bra i :) allt är i större storlek (strl 62) så han kan inte ha det ännu, men de är bara bra för vi har ändå rätt så mycket kläder i strl 56, förutom pyjamasar. Men än så kan han ha storlek 50 på det mesta faktiskt, lill plutten ♡