Sandra Norman

kalas och flyttpirr
Igår fyllde min lilla morfar hela 77 år, så det blev såklart en sväng till Näverliden för tårta, presenter och firande av födelsedagsbarnet (säger man födelsedagsbarn när man är så gammal?). Var iallafall jätte mysigt, och eftersom solen låg på och ingen snö har dykt upp ännu så kunde vi sitta ute på den inglasade altanen och fika :) 
Och väl tillbaks i Arvidsjaur så hann jag snabb träffa min lillebror så han fick sina presenter som var från hans 11-årsdag som var i Maj (inte vart till pappa och hälsat på någonting). Men nu fick han iallafall sina saker. Hoppas det inte dröjer lika länge när de ska lämnas julklappar. 
 
Och idag då? Jo nu har jag börjat packa lite saker i köket eftersom vi ska få nycklarna till huset imorgon eftermiddag, och alla grejer som är i skåpen måste inte finnas för att jag ska kunna laga mat och fungera i min vardag. Så första lådan som packades blev endast med mina muminsaker. Alla skålar, fat, glas och såklart alla min kära muminmuggar! Och eftersom vi ska vara i huset och måla osv så klurade jag till och fyllde låda nummer 2 med Tassimo-maskinen och alla kapslar så kan man ta sig en kaffekopp när man är där. (fiffigt Sandra).
Börjar iallafall komma någonstans i min samling så himla roligt :)
 
 
Nya gardiner till det nya huset
Nu när vi flyttar till hus är det en massa fler fönster än vad man hade innan, och det är inte det att vi har brist på gardiner. Jag har en massa sedan innan plus att jag köper kontinueligt, och Linus har också mycket gardiner, MEN nu får vi 3 fönster där vi inte har passande gardiner. 
Ett fönster i köket är litet och endast 1m brett, och i korridoren/hallen uppe är det ett till fönster som endast är 1m brett, dock högre än det nere + ett litet lågt fönster i trappen som går upp, som är 180 cm brett. Dessa fönster saknar gardiner så jag passade på att beställa på en gång. Dock blev det inte så fantasifullt så de blev en hissgardin i linne som får pryda fönstret i trappen och två små hissgardiner i det mindre fönstrerna, som är rätt så neutrala men med nå stilrena blommor.
 
Detta är det breda hissgardinen till trappen, och de känns bra än så länge.
Och detta är den kortare hissgardinen som blir i köket och hallen.
Jag hoppas att detta blir bra på riktigt också och inte endast i mitt huvud. Men jag ska tala om för er att det inte var det enklaste att hitta hissgardiner som var bredare än 160 cm. 
Den breda kommer iallafall från Halens och det mindre kapporna shoppades på Jotex.
 
 
 
Laminatgolv till övervåningen
Nu börjar det första sakerna till huset komma i rullning. Vi får nycklarna på Torsdag nästa vecka och då börjar det stora projektet. Saker ska bytas, målas om, tapetseras osv och flera av dessa saker ska göras innan vi kan flytta in, så vi har inte så stor tidsmarginal på oss. 
 
Hur som hellst så köpte vi det första golvet igår när vi var till Luleå på en liten shoppinrunda. 
Vi hade bestämmt oss för ett golv, men väl inne på Byggmax så såg golvet inte lika snyggt ut, men vi kom fort överrens om ett annat golv. Allt golv till övervåningen är inhandlat och klart med andra ord. Idag var vi även in på Lundgrens färg och beställde hem tapeterna som vi ska ha, och passade på att hämta ut färg till taken, fönsterlisterna, spackel och lite annat smått och gott. 
 
När vi fått nycklarna på torsdag så kan vi med andra ord sätta igång direkt med uppdrag 1 - Takmålning
Detta golv kommer iallafall att pryda hela golvet på övervåningen!