Sandra Norman

Sommarshopping för garderob och hem
Då var helgen i Umeå över och jag har haft det jätte trevligt som vanligt :) 
Lördag gick vi på stan med svärmor och handlade grejer, sedan var vi och tittade på en stuga som svärfar har köpt som ska flyttas till Högås, och på kvällen så vart det grillat, och även Linus bror var med. Gott och trevligt :) 
Och igår så fortsatte shopping ytterligare då jag inte han in på alla affärer under lördagen, och dagen avslutades med en god middag och jordgubbar till efterrätt. Vi var väl tillbaks i arvidsjaur just före 22 på kvällen, och avslutet på helgen gjordes i sängen med mys framför den senaste Johan Falk filmen. En toppen helg med andra ord ♥
 
Tänkte dela med mig lite av shoppingen också, here comes the boom
 
De vart en rosa tunika Isolde (dea axelssons), en tunika till Vera Moda (nicolina?), en t-shirt och trosor från Gina Tricot, en bh från h&m, och även ett par jeans/leggings Dr denim från Carlings + en tunika från indiska. De två sist nämda är ej med på bild. 
Ett par somriga skor med kilklack på 50% rea och ett par "promenadskor". Båda inköpta från Skohuset (totalt 375 kronor).
 Och lite mer grejer från Expo. Ett par gardiner till köket, en prydnadskudde till vardagsrummet, kuddöverdrag till sovrummet, halkmatta till sovrummet, slickepott + bakformar, två glasburkar till köket, en keramikkniv, ett turkost ljus till vardagsrummet med doft av päron, en tangle teezer hårborste (återkommer om hur denna fungerar med tjockt hår). Och ej med på bild är en ny toalettmatta + duschtvål
Och detta fick jag till köket av min snälla svärmor ♥ En kökshandduk, ungsvante, "grytlapp", En lång bordsduk, 4 löpare och 4 bordstabletter (likadana som löparna)
 
 
 
 
Hurtig bulle
Oj så vilken hurtbulle jag har varit i veckan trots att jag har varit i Arjeplog på jobb.
I måndags var jag dock inte så hurtig eftersom jag somnade för kvällen typ 18.20? Men på tisdagen så började jag med att städa i svart passaten, och när jag rensat all skit, samlat alla verktyg osv på samma ställe så for jag förbi en kollega som var snäll och lät mig låna dammsugaren så jag kunde dammsuga bilen, sedan torkades allting av invändigt, mattor spolades av, rutorna tvättades (inifrån) och lack från en annan bil ”skrubbades” mer eller mindre bort från dörrhandtaget. Produktivt!
 

Och igår, ja då körde jag hem från jobbet till Arvidsjaur eftersom jag slutat tidigare. Jag körde enbart hem för att städa lägenheten, och nej det är inte för att jag är störd. Jag upplever det enklare att städa när jag är ensam, och jag tycker om att komma hem till ett rent och snyggt hem. Så jag plockade bort alla saker, vek alla kläder, rensade skitig tvätt, bytte sängkläder, gick med en sopsäck sopor + kartonger, dammsög hela läggan, dammade alla mattor, skurade toaletten, hämtade upp golvfläkten och avslutade med en dusch och färgning av ögonbrynen. Duktig och effektiv tjej ;) 

Jo jag hann även in på Ica där mina klänningar och mitt löshår låg och väntade :)
 
Midsommar 2015

Efter att jag slutat jobbet i torsdags fick jag skynda mig hem för att lämna igen hyrbilen jag kört under veckan. Hertz han dock stänga men lämnade bilen och Linus lämnade nyckeln i deras brevlåda. Efter det så for vi hem så jag fick duscha och packa om min väska, sen bar det av till konsum där vi handlade mat inför helgen i forsnäs. Avslutade med ett litet skrovmål på Frasses och sedan bar det av. Just innan vi for ringde mamma och frågade om numret till polisen, det hade nämligen vart någon på besök i stugan.
 Förmodligen någon som vart onykter. Ett fönster var krossat, sedan hade hen gått igenom skåp etc., druckit lite päroncognac, ätit ostbågar runt hela huset, uppe och nere. Sedan gått sin lilla stöldrunda. Det var bland annat borta en isborr, puttepulkan, mammas skoterjacka, Mickes kniv (arvgods), en träkosa, en sockerskål av näver, en kvicksilver termometer, klockan på väggen, pimpelspö, fiskelåda, flugfiskedrag, fiskespön, ett renskinn, ett täcke (kan ha vart mera) och sedan gick hen över till att plundra ätbart! Det försvann ett paket salt, en konserv med fruktcocktail, en låda souvas, två älgstekar, ett paket köttfärs, en 1kg påse med pommes, halväten ostbågspåse. Husmans och tunnbröd var framplockat på köksbordet med hen verkar ha glömt att ta med det..?

Vi kikade även runt dom andra kåkarna för säkerhetsskull, och det hade varit inbrott i 2 till. Men det var mest ”ner grisat” hos oss, och mest stulet. Antagligen var våran kåk den första som hen gick in i.

Men vi lyckades ju ha det ganska trevligt på kvällen iallfall, och på fredagen så grillade vi, drack lite alkohol, gjorde tårta, surrade hos grannarna, fiskade, och mamma hon lyckades bada. Tre gånger ramlade hon i vattnet, och jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig den sista gången. Hon stod och rensade fisk när man plötsligt hör ett plask, tittar åt sidan och där ligger mamma, mitt i avrinningen och tjippar efter luft med en abborre i handen, haha!

Och på lördagen, ja då kom lillsyrran och hennes karl + hundvalp Tjapp. Super roligt att dom tittade dit också, dock så sovde dom inte i kåken med oss utan hade med sig ett tält som dom slog upp på gården. Vi fiskade även denna kväll, och grillade. Men vi kastade inte bara, vi lånade grannens båt och satte pelle vid årorna. Så stackarn fick ro runt oss, och vi gick bara på grund en gång. Tre abborrar lyckades jag få denna kväll, men dom var inte så stora så att jag känner inte direkt någon skrytnings-faktor över dem.