Sandra Norman

Klassisk gräddtårta med jordgubbar
Här är tårta nummer 2 gjord till Linus födelsedag. Enkel men naggande god!
 
 
Tårtbotten enligt recept "tre lika", utan någon smaksättning. Länk till recept
 
Fyllning nr 1 - vaniljkräm
Fyllning nr 2 - färska blåbär, hallon och & björnbär plus ett tunnt lager ekologisk hallonsylt. 
 
Täckt och spritsad med vanlig vispgrädde och dekorerad med färska svenska jordgubbar. 
Enkelt och gott, en favorit i det flesta hem :) 
 
 
Bananchoklad tårta med fluff
Detta är en av födelsedagstårtorna jag bakade åt Linus i söndags när han fyllde år. 
Så jag tänkte lite enkelt dela med mig av hur jag har gjort den. 
 
Tårtbotten är med chokladsmak och är gjord enligt receptet "tre lika delar"
 
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
 
Med lika delar menas precis som det låter. Man mäter upp lika delar av ägg, socker och mjöl och använder sig inte av några dl, msk eller tsk. Man utgår alltså ifrån äggen. 
(Vill man ha en hög tårta kan man ta fler ägg!)

Knäck äggen i ett glas. Tag fram två lika stora glas och häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen är.
Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. 
Om man vill kan man byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl, potatismjöl gör att tårtbotten blir mer luftig.
Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao.
-2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver, det blandas tillsammans med mjölet.
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt. Det ska bli vitt och fluffigt liksom och det tar ett tag, kanske 5-10 minuter.
Blanda sedan ner mjölblandningen, då ska det ej vispas utan vändas ner försiktigt tills allt blandas.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på nedersta steget i ugn.
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
Tag ut och låt svalna i formen.
 
 
Fyllning nr 1 - Bananas skids fluff
Du behöver
3 dl grädde
60-80g bananas skids
 
Häll upp grädden i en kastrull och värm på svag värme tillsammans med bananas skidsen, rör om samtidigt. Detta ska smälta samman och det är viktigt att grädde aldrig kokar. 
När det smält samman så häll över grädden i en skål och låt svalna i kylskåp minst 6 h. 
- När det svalnat så vispas det upp som vanligt grädde. 
 
Fyllning 2 - Banangrädde
Du behöver
1,2 banan
ca 2 dl vispad grädde
ev. bananacream smaksättning
ev. gul färgpasta
 
Mosa bananen ordentligt på en tallrik och blanda ihop med den vispade grädden. Om du vill smaksätta ännu mer går det bra att tillsätta 2-3 droppar bananacrean essence. För att få en roligare färg och slippa det "gråa" som blir av banan så färga med färgpasta eller karamellfärg. 
 
Tårtan är spacklad och spritsad med vanlig vispgrädde smaksatt med Oboypulver, och sedan dekorerad med Ica's chokladpinnar.