Sandra Norman

utförsäkrad?
Haft ett litet möte med Trr idag på förmiddagen. För dom som inte vet vad det är, så heter det Trygghetsrådet och är något jag har rätt till genom en försäkring min föredetta arbetsgivare har betalat. 
Det är bland annat dem som har betalat mitt körkort. Så det är en otroligt bra förmån :) 
Alltid lika trevligt att ha kontakt med dem, så otroligt trevliga och generösa. 
 
Började däremot titta på min inloggning hos Unionens a-kassa och hade fått ett meddelande som jag inte riktigt förstår. Det stod bland annat att jag håller på att bli utförsäkrad, jag uppfyller inte ett nytt arbetsvilkor och har därför inte rätt till nya ersättningsdagar?! Men jag får ju inte mina pengar från a-kassan för tillfället, jag får ju pengar från Försäkringskassan i och med att jag är under 24 år, så jag är inskriven i jobbgaranti för ungdommar. Känner mig väldigt förvirrad, är detta något jag ska vara orolig över eller bara strunta i? anyone?
 
Jag har ju iallafall skrivit på ett nytt anställningsavtal hos A-städ så jag har mina 50% fram till April iallafall, så det gör ju att det känns lite tryggare. Och idag har jag sökt ett jobb som jag verkligen vill ha, så jag håller alla tummar och tår på att jag iallafall får komma på en anställningsintervju. 
Nä fy, den här jobbsökarjungeln är inte speciellt rolig, särskillt inte när man är ung och utan en relevant utbildning. De flesta jobb kräver erfarenhet, men hur ska man få erfarenhet om ingen vågar anställa en? usch på detta... 
 
Micro-rengörings tips!
Tänkte tipsa er där ute om ett bra och effektivt sätt att rengöra er micro på.
Många vet detta, men det är fortfarande väldigt många som inte vet detta "husmorstips", därför delar jag med mig!
Bytte micro idag från min till Linus, och jag fick en chock när jag öppnade luckan och såg hur det såg ut. Så smutsigt, när det går så fort att rengöra? hm tänkte jag..Jag tog då fram en liten kopp/skål och hällde i lite vatten (halv deciliter), sedan sputade jag ut citronsaft (sådan man köper på flaska), detta blev kanske 1-2 msk. Stoppade in koppen i micron och körde den 2 minuter. Öppnade luckan, tog försiktigt ut koppen, då den blir fruktansvärt varm. Tog en fuktig kökstrasa och började torka ut.
Gör man på detta sätt tar det ca 3 minuter totalt att rengöra micron, det blir inget gnuggande och svärande över allt som brännt fast i micron. Allt släpper när man drar trasan över.
Har man inte citronsaft hemma och inte vill köpa de heller, så går det precis lika bra att bara ta en vanlig citron, halvera den och sedan micra citronhalvan 1-2 minuter :)
Flyttning och städning
Nu är flyttstädningen pågång och mer grejer hamnar i vår lägenhet nu :)
Igår så flyttades nästan hela Linus kök in
i denna lägenhet, så nu äre mycket grejer. En annan fördel med det är att jag får göra ytterligare en liten rensning bland mina saker. Vissa saker slängs/ges bort och vissa saker ska sparas i förrådet.
Och igår så började vi städa ur Linus kök, kyl/frys, ugn och spis etc. Det måste vara det tråkigaste med att flytta, själva städningen :/

Men nu är det bara alla andra kartobger etc som ska flyttas, hur tusan man ska kunna rymma allting. Inte är de så lätt att få in allting som man vill när vi båda har haft var sin fullutrustad 2a, men de är kompromisser som gäller :)

På kvällen hälsade vi även på min lilla mamma som fyllde år, grattis till henne ♡