Sandra Norman

Barnrum - Check
Efter julafton tog jag och Linus oss i kragen och fortsatte med listningen på övervåningen. Alla tapeter och golv är nämligen klara uppe, men alla golvlister är ännu inte på plats. Men nu sitter det där de ska i det blivande barnrummet. Även den gamla dörren hamnade i dörröppningen igen tills det nya är införskaffad. Det är med andra ord färdigt för att inredas, och nu i början lär det inte bli så mycket iallafall eftersom det ska vara så neutralt som möjligt då vi inte vet könet på kabraten i magen :) det ser inte ut att vara mycket för världen just nu, men det kommer bli något  någon dag.
Just nu hänger bara ett par gardiner i fönstret och en bollslinga. Detta skall dock bytas ut eftersom det inte alls ser särskillt bra ut. Och vagnen har även blivit monterad och står vid fönstret och glänser :) 
Välkommen vecka 27 ♥
Idag är det juldagen, och även fredag vilket innebär att det är dags för veckobyte igen. Denna gång välkommnar jag vecka 27 och hoppas den flyter på lika bra som föregående veckor har gjort. 
 
Såhär ser bebisen i magen ut under denna vecka
Fostrets utveckling:
Fostret väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.
Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då kan det sparka mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.
Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion.Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. 
Många barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle klara av att ta emot modersmjölk. Men fortfarande är barnet skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern.

I gravidkroppen:
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedelDin mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten.
En del gravida kan få bristningar, så kallade strior, på mage och lår. Det är också vanligt att huden på magen kliar. Det är hormonerna som påverkar huden. Klåda kan också bero på vätskebrist. Ibland kan klåda orsakas av förhöjda levervärden. Då kliar det ofta på handflator och fotsulor.

 Bilden på min mage är dock inte dagsfärsk som den brukar vara, utan den togs sent igår kväll före jag skulle gå och lägga mig. Min kvällsmage är betydligt större än vad min dagsmage är, men den ökar ju också i storlek vecka till vecka. 
 
Jag fortsätter att må bra iallafall, äter mina järntabletter och är trött ibland, och pigg ibland. Och hur störd min sömn blir om nätterna, det verkar variera ganska mycket. Bebisen håller sin dygnsrytm, och när det är som aktivast i magen ligger kvar på samma som innan. Dock lever det om mer nu på morgon än vad det gjorde innan, men det är bara mysigt att den gör sig påmind. 
Funderar mycket kring kön och vad det är för en liten person i magen. Tidigare har jag inte vågat tro så mycket, och inte heller haft någon speciell känsla. Men nu börjar det mer och mer kännas som att det är en pojk i magen, men vem vet. Time will tell, vem som än är där inne, är då så välkommen:)
Julafton 2015
Igår var det julafton, men jag tror inte det finns en människa som har missat den händelsen. Började precis tänka att det var den sista julaftonen som man var utan barn, för nästa år så ska en annan lite krabat vara med, oj vad jag längtar!
Hur som hellst så hade vi julbord hemma hos oss, ett ganska litet också. Men det är ju absolut bättre än ingenting. Mamma kom hit mitt på dagen och lagade det mesta av maten, och sedan kom Micke (mammas man) och Inga-lill och Tore (Mickes föräldrar), Det var tänkt att Linnea skulle vara med också, men den hurtbullen tog på sig att jobba hela dagen och kvällen. Hon var dock förbi efter 22 på kvällen istället. 
 
Det var en rätt så trevlig och lugn dag, god mat, trevligt sällskap, fina presenter och en härlig stämning. Jag stod även för efterrätten som fick bli en krämig vaniljpannacotta med osötade hallon, björnbär och blåbär. Det var nämligen två stycken med diabetes som skulle äta, och det innehåller nästan inget socker, så det gick bra :) 
 
Julklapparna jag fick var iallafall trisslotter, choklad, en dammsugare, en tvål, en mössa till bebis, en overall till bebis och en babysitter. Och tillsammans så fick vi pengar och personlig ljuslycktor. Lite snäll måste man ju ha vart iallafall :) 
Denna julafton, när det endast var vi två + familj, den var helt okej. Men nästa år, när det är en liten som kryper efter golvet, det kommer nog att slå detta med hästlängder!