Sandra Norman

valborgs
Idag är det valborgsmässoafton, spännande värre. Eller? nä men de är väl som alla andra dagar egentligen, fast Linus kommer hem tidigare idag, och det är en röd dag imorgon. Blir nog eventuellt att gå och kika på majbrasan ikväll, tror att den är vid gamla prästgårń som vanligt, får nog kolla upp det. Och sen ska vi väl förbi mamma för å spela en gubbe och hon skull väl göra köttsoppa?


happy valborg på er alla!
ikea tripp
Vart en tripp till Ikea i söndags, tack för det! Jag har ju väntat i en månad extra eftersom den förra ikearesan blev inställd då Linus var tvungen att jobba istället.
Men nu har vi nog handlat allt som behövs (hoppas jag, haha). Vi kom ut nästan 6000 fattigare, men många grejer rikare! :)

Allt syns dock inte på bilden, men det blev bland annat: Nytt toalettskåp, ny expedithylla (eller kallax som dom heter nu), korgar till hyllan, nya kuddar till sängen, nya innerkuddar för dekoration, nya sängkläder, nya gardiner, nya handdukar, nya sängbordslampor och såntdär annat smått och gott som typ ungsformar etc :)

Och när vi var klar inne på Ikea så traskade vi över till Iittala outlet där jag inhandlade 4 nya muminmuggar, eller 5st för jag fick faktiskt en av gogubben :)

Med andra ord så är jag rätt så nöjd med den dagen! Jag kan visa några kort sen på hur de blev med nya saker :)
Public rape experiment
 
Detta är ett socialt expriment som gjorts.
Det ska verka som att någon blir sexuellt utnyttjad/våldtagen i en bil och det hörs verkligen utåt, och fordonet rör på sig som om det hände saker i bilen. Exprimentet går ut på att se hur många som reagerar och faktiskt gör någonting. 
 
Jag tittade på detta klipp och kände mig rätt så lugn först, jag tänkte "Ja men det är väl självklart att folk kommer ingripa när dom hör och ser vad som händer". Nu när jag har tittat på hela klippet känner jag mig inte alls lika lugn och säker, snarare rädd. Är det såhär i dagens Sverige? 
Finns det inget civilkurage kvar i befolkningen? Enbart 15% ingriper, förstår ni hur fruktansvärt lite det är?
Och självklart väcker det en massa tankar i ens eget huvud, tänkt om det händer mig? Kommer någon ingripa om dom hör mig eller kommer dom bara gå vidare som om ingenting hänt? 
 
Men man blir också glad över dom 15% som faktiskt ingriper, nästan alla gör det på olika sätt, MEN dom gör någonting (Ingen kan göra allt, men alla kan göra något).