Sandra Norman

Årets önskelista inför jul
Här är lite av det jag önskar mig denna jul. 
Dr.Denim jeans/leggings, svarta strl XL model solitary
♥ Mumin muggar (även jubileumsmuggen)
♥ Slickepott med inbyggd termometer
♥ Lovikavantar som är fodrade (ej sånna som sticks)
♥ Thomas Sabo armband (Charm club)
♥ Stativ till min Nikon 
♥ Rosa BED HEAD schampoo och balsam
♥ Örhängen till vardag och helg (äkta, annars ajaj i öronen)
♥ Presentkort 
♥ Större surfplatta (samsung)
 
Då har ni bättre koll, tack för mig! :)
 
Julklappshopping i schtaan
Idag vart det som sagt en sväng till stan, och gulliga Linus lät mig fara till Skellefteå istället för Luleå. Är ett större fan av skellefteå när det gäller just shopping. 
Hittade inte alla julklappar men ändå relativt många! Så nu på kvällskvisten har jag suttit och slagit in nästan alla paket. Hittills har det blivit 12 stycken innanför papper! :) 
Däremot vet jag inte riktigt om vi åkt på magsjuka eller något dylikt? Var hos Inger igår (som fyllde 23, grattis till henne ♥) och då hade Lykke åkt på magsjuka, åt fel håll om man säger så. Och imorse när jag vaknade så hade jag det inte bra i magen, det var rockenroll i kistan om man säger så + illamående, men jag drack lite vatten med potatismjöl och härdade eftersom jag ville till stan. Men nu på kvällskvisten så har Linus blivigt dålig, men kraftigt illamående, huvudvärk och lite rockenroll i kistan. 
Det är bara hålla tummarna på att detta är övergående och att en god natts sömn kan göra susen :) 
 
Saffrans bullar med mandelmassa / Favorit i repris
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda!
 
Ingredienser Bulldeg
150g Smör/margarin
5 dl mjölk
50g jäst (söta degar)
2 dl strösocker
1-2 krm salt
2 påsar saffran (á 0,5g)
14-15dl vetemjöl
 
Fyllning
200g mandelmassa
100g smör/margarin
rivet apelsinskal (litegran)
russin
 
Garnering
1 ägg
Mandelspån alt. pärlsocker
 
Gör såhär:
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. 
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
3. Riv mandelmassan och blanda/kör med elvisp, med smör och rivet apelsinskal (bara några drag på rivgärnet, kanske 1/2tsk?). 
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen, strö över önskad mängd russin och vik ihop . Skär degen i ca 2 cm breda bitar.Rulla ihop bitarna. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper.(eller gör sånnadär snurrade snygga bullar) Låt jäsa övertäckta ca 20 min på plåt. 
5. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån alt. pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-12 min (varierar på olika ugnar. Låt bullarna svalna på galler/Ät och njut!