Sandra Norman

rosecake & gräddtårta med jordgubbar
Bakade två tårtor i helgen som jag tänkte visa. Kommer inte skriva ut något recept. Är ni intresserade så kan ni googla och även kolla bak i mitt Recept arkiv, okej?
 
Tårta nummer 1. 
Bakade botten enligt receptet "Lika delar" men tillsatte kakao i smeten. Fick dock göra om den en gång då den första satsen inte reste sig nog högt i ugnen. Svårt att hitta en balans när kakao är så tung.
 
Som fyllning var det hallonmousse (finns i arkivet) och banangrädde. Alltså två mosade bananer, lite vispad grädde, gul färgpasta (eftersom banan blir brun och tråkig efter ett tag) och även lite bananacreme essense för att förhöja smaken. Jag täckte tårtan med en fusk version av glasscreme som jag sedan färgade med rosa färgpasta. 
 
Den var väldigt svår att spritsa då konsistensen ändrades hela tiden pågrund av värmen. Var ca 25 grader varmt ute och ca 29 grader varmt inne i mitt kök. 
 
Tårta nummer 2
Bakade även här botten efter receptet "lika delar", denna reser sig precis som den ska eftersom man inte trycker in någonting tungt i smeten. 
 
Som fyllning stoppade jag ett tjockt lager med vaniljkräm, och på lager nummer två kletade jag ut ett tunt lager med ekologisk hallonsylt, sedan fyllde jag hela det lagret med färska hallon, rikligt!
Spacklade tårtan med vanligt vispgrädde, spritsade kanterna och sedan lade jag ut tunnt skurna bitar av färska jordgubbar. 
Som avslut så skrev jag på tårtan med sparkling tårtdekor. 
Hade jag inte haft så "sladdriga" skivor med jordgubbar hade jag spritsat mer ut mot kanterna neråt en bit och sedan tryckt skivorna imellan. 
Jag tipsar er hemma om det istället. Om ni lägger allting längre ut, och gör det större så blir det en annan dimension på tårtan och den kommer att se större ut. 
Ett litet sätt att lura ögat på! :)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress