Sandra Norman

morgondopp
Ska jag berätta någonting om helgern för er? Vet inte direkt om någon känner sig nyfiken och jag kan inte heller påstå att det hände så himla mycket faktiskt. 
Fredag bakade jag tårtorna, jag gjorde bottnar och fyllde dem, sedan dekorerade jag dem på morgonen dagen efter. Mer än så var det inte fredag. På lördagen efter tårtorna och en dusch så satt jag utanför linus mest hela dagen och fikade tårta, surrade med folk osv. På kvällen så grillade vi (super gott) och sedan började intaget av alkoholhaltiga drycker. Det dök upp mer och mer folk och det slutade med att vi hade en liten brasa i grillen på gården som folk satt runt om, pratade, drack och njöt av gammal 80tals musik. Trevligt värre. 
Avslutade kvällen med ett nattdop i arvidsjaursjön med linus (största badkrukan ever!), Manuel, Johannes och Linda. Det var riktigt najs då det var soluppgång och fruktansvärt varmt i vattnet, varmare än i luften faktiskt då det var en trevlig "dimma/dis" ovanför vattenytan! :) 
 
Och söndagen då? Bakis som en räka, pizza på tre kronor, inhandling av dasspapper och sedan försvann strömmen och var borta i ca 3 timmar. Efter det så betalades räkningar, tvättmaskiner kördes och sedan var dagen+kvällen över och det var dags att sova för att orka kliva upp å köra åt arjeplog. 
 
Bild jag stal som Manuel tog efter att han klivit upp ur vattnet och vi andra var kvar. Ni kan ju gissa hur härligt det var :) 
 
rosecake & gräddtårta med jordgubbar
Bakade två tårtor i helgen som jag tänkte visa. Kommer inte skriva ut något recept. Är ni intresserade så kan ni googla och även kolla bak i mitt Recept arkiv, okej?
 
Tårta nummer 1. 
Bakade botten enligt receptet "Lika delar" men tillsatte kakao i smeten. Fick dock göra om den en gång då den första satsen inte reste sig nog högt i ugnen. Svårt att hitta en balans när kakao är så tung.
 
Som fyllning var det hallonmousse (finns i arkivet) och banangrädde. Alltså två mosade bananer, lite vispad grädde, gul färgpasta (eftersom banan blir brun och tråkig efter ett tag) och även lite bananacreme essense för att förhöja smaken. Jag täckte tårtan med en fusk version av glasscreme som jag sedan färgade med rosa färgpasta. 
 
Den var väldigt svår att spritsa då konsistensen ändrades hela tiden pågrund av värmen. Var ca 25 grader varmt ute och ca 29 grader varmt inne i mitt kök. 
 
Tårta nummer 2
Bakade även här botten efter receptet "lika delar", denna reser sig precis som den ska eftersom man inte trycker in någonting tungt i smeten. 
 
Som fyllning stoppade jag ett tjockt lager med vaniljkräm, och på lager nummer två kletade jag ut ett tunt lager med ekologisk hallonsylt, sedan fyllde jag hela det lagret med färska hallon, rikligt!
Spacklade tårtan med vanligt vispgrädde, spritsade kanterna och sedan lade jag ut tunnt skurna bitar av färska jordgubbar. 
Som avslut så skrev jag på tårtan med sparkling tårtdekor. 
Hade jag inte haft så "sladdriga" skivor med jordgubbar hade jag spritsat mer ut mot kanterna neråt en bit och sedan tryckt skivorna imellan. 
Jag tipsar er hemma om det istället. Om ni lägger allting längre ut, och gör det större så blir det en annan dimension på tårtan och den kommer att se större ut. 
Ett litet sätt att lura ögat på! :)
 
 
funfunfun
imorgon är de Fredag, tjohoo! Lika underbart varje gång helgen kommer på besök, samtidigt som det finns någonting tråkigt bakom det. Det tråkiga med det hela är att jag hela tiden kommer en vecka närmare mitt slutdatum på jobbet. Jag trivs så fruktansvärt bra på Transportstyrelsen! det är ett jobb jag tycker är roligt, det är en trevlig arbetsplats och alla kollegor jag lärt känna är så snälla och roliga. Kommer sakna alla när det väl är över..

Men åter till imorgon. Flexar ut sista halvtimmen så jag kan fara hem halv fyra. Väl hemma ska jag och Anna göra tonfiskgratäng och sedan ska jag göra två tårtor till Linus och baka någonting, kaka typ. Han fyller ju år på lördag, och jag älskar att baka så de är bara att ta tillfället i akt ;)
kommer nog bli en lång dag i slutändan men det kan de helt klart vara värt.