Sandra Norman

onsdag 24 december
Halloj på er alla där ute och god jul!
Julafton idag och redan kväll, jo tiden går rätt fort, vet inte om de är för att man börjar bli gammal eller vad det är, men december har då gått så rackarns fort!
Precis ätit julbord här hos mamma och druckit kaffe med efterrätt. Matkoma är bara förnamnet så har parkerat arslet i soffan i väntan på att få öppna nå julklappar, bara hoppats man varit nog snäll :)
Men jag vann då ingenting på Bingolottos uppesittarkväll igår, trots att jag satt med 2 dubbellotter. Men morfar vann då 100kronor iallafall (jag och Linus var nämligen i Näverliden hos morfar och spelade, samt åt en god middag). Men må lyckan vara med mig nästa år istället! ;) fast man säger ju "tur i kärlek, otur i spel", och i kärlek har jag haft en himla tur, man fick he bäst :)


Och Linus, ja han var och köpte sig en skoter idag på morgon, så han var/är ju lycklig som ett barn! :)
Miljöalmanacka
tjohoo, jag kom med!
Arvidsjaurs kommun gör en miljöalmanacka som delas ut gratis till alla hushåll en gång per år, där man då som medborgare får skicka in fotografier från kommun, och när de ansökte om fotografier, i typ..juli/augusti så tänkte ja "äh vafan, jag testar", och nog tusan kom jag med! Så i Oktober 2015 så kommer min bild att pryda många hem i arvidsjaur! :)

Och för lite bakgrund, de är en bild tagen med min telefon en tidig morgon i oktober/november 2013 påväg till sandbacka skolan, där jag skulle läsa teori för körkortet! :)

Vinterkräksjukan
Huvvaligen, jag lever!
Tro ni inte på tusan att jag åkt på vinterkräksjukan? Jag är väl relativt frisk nu. Men i måndags var jag förbi Inger och Mattias då Lykke mitt lilla gudbarn fyllde två år, sedan på kvällen var jag och jobbade och väl hemma igen stökade jag på lite hemma, gick och lade mig och vaknade tidigt tisdag morgon av en oerhörd smärta i magen. Gick på toaletten och där brakade det lös. En kraftig diarre och okontrollerade kräkningar. Jag har spytt och bajsat om vart annat och även samtidigt, inge vidare trevligt! Och som toppen på isberget vart det för mycket för min kropp så medans jag satt på toalettstolen så svimmade jag (inte speciellt otippat), och det kom från ingenstans så självklart han jag inte ta emot mig så som man ska. Jag tog nämligen emot mig med högersidan av annsiktet och axeln. Och h-vete så jäkulst ont det gör på mitt högra kindben! Axeln är inte alls lika farlig, visst gör det ont, men annsiktet gör så fruktansvärt ont och gör än idag.. 
Men jag måste ju verkligen ha ett "misshandlar vänligt" annsikte om man får säga så. Har tagit emot hela min kropp med annsiktet, men inte ens blivigt blå. Jag är lite svullen, men det syns ju inte direkt när jag har så "mulligt" annsikte. haha! 
Men idag ska jag ta och försöka jobba igen. Jag har inte så mycket energi, men det kan ju bero på att jag inte får i mig speciellt mycket föda. Men tar jag det bara lugnt ikväll så ska det nog gå bra att städa iallafall. 
Har försökt läsa på litegran om just vinterkräksjukan, och det enda positiva jag kan hitta är att när man nyligt haft det, så är man imun en tid framöver. Och det känns ju skönt att det förhoppningsvis inte bör dyka upp hos mig igen under julveckorna.