Sandra Norman

Hela Sverige bakar 2014 Premiär
Ikväll 21.00 börjar det. Är någon lika taggad som jag?! Världens bästa program utan att skämta.
Bara ni lägger in detta i er kalender varje torsdag 21.00 10 veckor framåt! ♥
 
Inlägg från köket
Nu är jag inne på min 4e dag som arbetssökande. Inte så himla tokigt än så länge, med tanke på att jag inte vart ledig en enda dag i sommar, inte sjuk heller utan bara arbetat. Det är väl först nästa vecka som ångesten kommer smygande. 
Nu har jag iallafall haft tid att stöka på i min nya lägenhet och jag tycker det mer och mer börjar likna ett hem, någonstans där jag kan trivas. 
Så denna vecka har jag hunnit vara på Af, handla, lunchdejta Anna, springa på gamla kollegor, stöka och städa i lägenheten, färga håret osv. Och idag har jag vart på möte med Karin från Trygghetsrådet. Så trevligt att få träffa henne igen, det är en sån himla förmån att få stöd och hjälp från dem! ♥
Fick mig även en ny inloggning till Klickdata, för er som inte vet vad det är, så är det e-kurser man kan gå via trr. Så jag kan nog gå klart min påbörjade kurs och sedan ska jag kanske hoppa på en grundkurs i bokföring, är på tiden att jag lär mig grunderna ordentligt.
 
 
 
 
"kola kladdis med mint"
Visste inte vad jag skulle döpa denna hittipå-kaka så därav det underliga töntnamnet!
Vad jag förstod så gick kakan hem iallafall! Smakade lite av den och jag tyckte inte alls den var tokig, och det tyckte nog inte mina kollegor heller eftersom den gick åt :)
 
Här kommer ett ca recept :)
 
100g smör/margarin
2st ägg
2,5dl strösocker
1,25dl vetemjöl
4msk kakao
~100g Fazer polkagrischoklad
ca 1/2tsk salt
ca 1/5 burk karameliserad mjölk / alt kondeserad mjölk
 
1. Smält smöret och chokladen i samma kastrull, ställ sedan åt sidan
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Blanda sedan i övriga torra ingredienser.
4. Blanda i det avsvalnade smöret+chokladen
5. Smöra en form och täck botten med smet. Klicka sedan ut karameliserad mjölk över smeten
6. Häll över resterande del av smeten så det täcker kolan. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. 
 
övr. Gör ni med kondenserad mjölk istället för karameliserad mjölk så kokar ni den i ca 2-3h, innan ni klickar ut den i formen. 
 
Servera med fördel tillsammans med vispad grädde