Sandra Norman

tjuvstart
Tjuvstartar med julpyntet jag med då jag ännu inte vet om jag är hemma på söndag. Så nu på eftermiddagen och kvällen har jag stökat på med att stryka dukar, gardiner, byta gardiner, byta sängkläder osv.

känner mig relativt nöjd med pyntet men inte helt 100% och tyvärr är det plånboken som styr det.
Men här får ni se litegran





Mina pussandes tomtar! Hittat nästan likadana som mammas. Jag är uppvuxen med att tomtemor och tomtefar ska pussas i köket.









Visst är det helt otroligt hur någonting kan bli fult på bild? tv rummet tillexempel ser inte lika anskrämligt ut som på bilderna :/
Saffrans bullar med mandelmassa
Tänkte dela med mig av ett litet recept på saffransbullar med mandelmassa fyllning. Bakade dem i helgen och jises så goda! Det är första gången jag själv säger de om mina bullar, DAMN! :)
 
 
Här har ni en av mina bullar, och här nedan kommer receptet:
 
Ingredienser Bulldeg
150g Smör/margarin
5 dl mjölk
50g jäst (söta degar)
2 dl strösocker
1-2 krm salt
2 påsar saffran (á 0,5g)
14-15dl vetemjöl
 
Fyllning
200g mandelmassa
100g smör/margarin
rivet apelsinskal (litegran)
 
Garnering
1 ägg
Mandelspån alt. pärlsocker
 
Gör såhär:
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. 
2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
3. Riv mandelmassan och blanda/kör med elvisp, med smör och rivet apelsinskal (bara några drag på rivgärnet, kanske 1/2tsk?). 
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 40 x 30 cm. Bred på fyllningen och vik ihop (jag strödde även russin innan jag vek ihop den). Skär degen i ca 2 cm breda bitar.Rulla ihop bitarna. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper.(eller gör sånnadär snurrade snygga bullar) Låt jäsa övertäckta ca 20 min på plåt. 
5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån alt. pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler.
 
 
Äntligen!
 
Äntligen, känns så fruktansvärt skönt! Nu kan jag sluta tjata här om allt körkortsplugg, jag behöver inte skämmas och säga Nej när folk frågar 'har du körkort?' Och jag kan söka dom jobben som jag vill nu och inte avstå pågrund av att Körkort B är ett krav. Underbart ♥
 
Jag har till och med fått köra Tommys BMW nu när vi for hem från Inger, och det gick bra. Försiktig och duktig. Men shit vilka hjärnvurpor det blir när han har automat och jag har bara kört manuell. Vet inte riktigt vad jag ska göra med vänsterfoten.. 
 
Glad som fan är jag iallafall, trots smärtan i min rygg. Bara så att ni vet de!